SPORT

Večeras ćemo saznati predstavnika BiH na Jadranskim igrama 2015.

Neum domaćin velikog finala

A. SOKOLOVIĆ

29.7.2015

Nakon prošlogodišnjeg debitantskog nastupa ekipe Bosne i Hercegovine na Međunarodnom finalu u Biogradu na Moru, manifestacija koja se već šest sezona održava diljem regije dolazi u Neum, gdje će se večeras u organizaciji Općine Neum, Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije i agencije "Adria events" održati finale Jadranskih igara Bosne i Hercegovine.

Ova sportsko-zabavna manifestacija čija je osnova takmičenje između mjesta, gradova i općina, osim u Hrvatskoj, održava se u Sloveniji i Crnoj Gori, a ove godine prvi put dolazi u Bosnu i Hercegovinu, gdje će se održati službeno takmičenje na kojem će pobjednik ujedno postati i predstavnik Bosne i Hercegovine na Međunarodnom polufinalu u Rijeci.

Šesta sezona Jadranskih igara traje ukupno 106 dana, a posjetit će 45 lokacija diljem regije. Sve završava s dva polufinala i finalom, na kojima će nastupati ukupno 12 zemalja, čime će Jadranske igre poprimiti najveće razmjere otkako postoje.

jadranske-igre-29

Neum: Ove godine Jadranske igre prvi put dolaze u Bosnu i Hercegovinu

- Izuzetno nam je drago što Jadranske igre dolaze u Bosnu i Hercegovinu. Nakon prošlogodišnjeg debija bh. ekipe na Međunarodnom finalu u Biogradu na Moru, želja nam je bila održati i službeno takmičenje u Bosni i Hercegovini. Neum je odlična lokacija za održavanje igara, jako smo zadovoljni što je došlo do saradnje te s nestrpljenjem iščekujemo Finale Bosne i Hercegovine Jadranskih igara 2015. koje je pred nama – rekao je Miroslav Krzyk, autor projekta.

Igre u Neumu održat će se na Plivalištu Sunčana obala, a nastup je potvrdilo šest ekipa koje će se natjecati u disciplinama morska alka, mošarka, streličari, leteći vaterpolo, pršut te potezanje konopa.

Takmičenje počinje u 19.30 sati, a ulaz za sve posjetitelje i navijače je besplatan.

- Bit će interesantno vidjeti ekipe kako se snalaze u igrama i cijelom natjecanju, stoga ovim putem pozivamo sve ljude željne zabave i dobrog provoda da nam se pridruže i postanu dio Jadranskih igara – zabave za sve generacije koja već šest sezona uveseljava na hiljade ljudi diljem regije - kazala je Ines Brežnjak, portparol Jadranskih igara.