CRNA HRONIKA

DA LI JE DJEVOJKA UPUCALA ADISA Tužiteljica ne traži pritvor za Lejlu Muhović

Nema elemenata koji upućuju na krivično djelo ubistvo

Redakcija

29.7.2015

17:13 Tužiteljica Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Halida Vrabac potvrdila je za “Dnevni avaz” da neće zatražiti pritvaranje Lejle Muhović jer, prema njenim riječima, nema elemenata koji upućuju na krivično djelo ubistvo.

- Ona se tereti za izazivanje opšte opasnosti. Utvrđeno je da su njih dvoje bili sami u vozilu i da metak potiče od njegovog pištolja, koji je nelegalno posjedovao - kazala je Vrabac i dodala da će više detalja oko svih okolnosti kako je došlo do ranjavanja, odnosno smrti Đorđijević, biti poznato nakon što se prikupe nalazi svih vještačenja. 

16:35 U jučerašnjoj pucnjavi koja se dogodila na magistralnom putu Vraca-Trebević, nedaleko od pansiona "Bob" u Istočnom Sarajevu, smrtno je stradao Adis Đorđijević. Međutim, iako su prvobitne informacije ukazivale na to da je on ubijen u razmjeni vatre sa pripadnicima MUP-a KS, to se izgleda nije desilo, već ga je najvjerovatnije usmrtila njegova djevojka Lejla Muhović. Nezvanično, pištolj marke "Škorpion", čiji je vlasnik bio upravo Đorđijević, ispalio je dok se on sa svojom djevojkom u automobilu otimao oko tog vatrenog oružja.

Tom prilikom Đorđijeviću je metak prošao kroz stomak i izašao na leđa. Obdukcija tijela preminulog pokazala je da je metak ispaljen upravo iz Đorđijevićevog, a ne policijskog pištolja.

10:36 Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu objaviće više detalja o jučerašnjoj pucnjavi na magistralnom putu Vraca-Trebević, u kojoj je jedno lice ubijeno, nakon obdukcije tijela stradalog, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

 Iz Okružnog tužilaštva navode da je istraga o ovom događaju u toku.

Lice čiji su inicijali A.Đ. (32) ubijeno je u razmjeni vatre sa pripadnicima MUP-a Sarajevskog kantona na magistralnom putu Vraca-Trebević, nedaleko od pansiona "Bob" u Istočnom Sarajevu.

Pucnjava se dogodila tokom potjere u kojoj su pripadnici MUP-a Sarajevskog kantona pratili vozilo marke "škoda" za čijim je upravljačem bio nastradali, a na mjestu suvozača bila je žena čiji su inicijali L.M.

Kada je policija sustigla vozilo došlo je do razmjene vatre u kojoj je ranjen Adis Dorđijević. On je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je preminuo od zadobijenih povreda.

Pripadnici MUP-a Sarajevskog kantona uhapsili su Lejlu Muhović i predali je pripadnicima Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, jer se događaj desio na području pod njihovom kontrolom.