SPORT

Srebro za Irmelu Peranović

Ljetne olimpijske igre Los Angeles 2015.

Am. K.

29.7.2015

Danas su na programu Ljetnih olimpijskih igara u Los Angelesu bila finalna takmičenja u plivanju gdje je naša takmičarka Irmela Peranović nastupila u disciplini 50 metara slobodno, gdje je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju.

Nakon Adnana Pribišića koji je osvojio zlatnu medalju u disciplini 25 metara prsno, ovo je naša druga osvojena medalja na Ljetnim olimpijskim igrama. Kad je u pitanju plivanje prema programu takmičenja jos nam preostaju  nastupi Mire Vasića koji sutra ima divizioniranje na 25 slobodno i prekosutra 50 metara slobodno, dok će Irmela Peranovic  30. jula imati divizioniranje u disciplini 25 metara slobodno, kao i Zorana Mitrović koja će nastupiti u disciplini 50 metara prsno.

Ženska nogometna ekipa Specijalne olimpijade BIH je danas u drugom krugu takmičenja odigrala utakmicu protiv reprezentacije Srbije koju je savladala rezultatom 8:0.

Kad su u pitanju nastupi atletičara i atletičarki, sutra su na programu borbe za medalje Admira Ašćerića koji će trčati 400 metara i 200 metara, te Vedrane Nović i Kristine Klačar koje će nastupiti u disciplini 200 metara.

Stonoteniser Damir Rimac i stonoteniserka Irma Juhić nastavljaju svoje preliminarne nastupe.