LJEPOTA I MODA

Greške koje trebaš prestati praviti ako imaš akne u odrasloj dobi

Potreban ozbiljniji pristup

J. Be.

28.7.2015

Akne i prištići podjednako su iritantni u tinejdžerskoj i u odrasloj dobi, no dok smo se kao klinci mogli jednostavno tješiti s "proći će", u dvadesetim i tridesetim godinama ovom problemu treba pristupiti nešto ozbiljnije.

Ako se nikako ne možeš riješiti prištića, pomoć potraži kod dermatologa koji će pronaći način njihova nastajanja, a svakako obrati pažnju i na svoje ponašanje koje možda samo pogoršava situaciju.

Ovo su najčešće greške:

1. SKAČEŠ OD PROIZVODA DO PROIZVODA

Ako proizvod ne počne djelovati nakon nekoliko dana ili sedmica, bacaš ga i krećeš na drugi? Klasična greška! Svakom procesu treba posvetiti više vremena pa budi uporna i pričekaj dok nešto zaista ne počne djelovati.

2. NE MOŽEŠ KONTROLIRATI PRSTE

Bilo da se radi o istiskivanju, grebanju ili jednostavnom dodirivanju prištića - tvojim rukama nije mjesto na tvom licu, pogotovo ako su prljave. Što manje dodiruješ lice tokom dana, to će tvoja koža bolje izgledati.

3. KOMPLICIRAŠ

Imaš piling, losion, kremu i serum protiv prištića, a kad to ne koristiš, isprobavaš maske iz kućne radinosti. Pa nije ni čudo da ti je koža iziritirana. Pronađi jednostavnu beauty rutinu koja odgovara tvojoj koži poput pjena za čišćenje, losiona protiv prištića i hidratantne kreme i drži je se.

4. NE MOŽEŠ SHVATITI DA NISI TINEJDŽERKA

Premda tvoja koža nalikuje onoj kakvu si imala kad si bila 16-godišnjakinja... Zreloj koži potrebna je drugačija njega pa je nemoj mučiti s hrpom proizvoda koji su namijenjeni tinejdžerima. Ako ćeš je pretjerano isušivati, prije će stići i bore.