GLOBUS

Dvije osobe ranjene u pucnjavi u centru Barcelone, potraga za napadačem

U polularnoj šetačkoj ulici La Rambli

Fena

28.7.2015

Najmanje dvije osobe, od kojih jedna teže, ranjene su u utorak popodne u pucnjavi u neposrednoj blizini centralne pješačke ulice u Barceloni, Ramblas, objavili su španski mediji.

Policija istražuje da li je napadač, koji je pucao na dvojicu muškaraca, ranivši jednog od njih, djelovao sam ili je imao pomagača, prenosi list Mundo, dok Pais piše da policajci tragaju za više osumnjičenih.

U pucnjavi ispred hotela Silken, koji se nalazi u ulici Pintor Fortuni odmah do Ramblasa, pogođen je jedan muškarac, koji je zatim s još jednim utrčao u taj hotel.

Tu su naletjeli na staklo, pri čemu je drugi muškarac zadobio posjekotine, a zatim su istrčali iz hotela kroz zadnji izlaz, koji gleda na ulicu Karme, piše Mundo.

Muškarac s ranom od metka se zatim sakrio u prodavnicu odjeće, u ulici Karme, dok se muškarac povrijeđen od stakla sakrio u ulazu zgrade u toj ulici. Obojica su nešto kasnije prebačeni u bolnicu, a policija je zatvorila prodavnicu odjeće.

Policija još traga za napadačem koji je pucao na te ljude, a posebno se nadziru hotel Silken i okolne ulice.

U jednom trenutku su policajci sumnjali da se napadač krije u supermarketu "Karfur", ali se pokazalo da to nije tačno, pa oni sada proučavaju snimke nadzornih kamera iz hotela Turin, koji se nalazi veoma blizu mjesta na kojem je došlo do pucnjave.