CRNA HRONIKA

DRAMA U SARAJEVU U razmjeni vatre s policijom ubijen Adis Đorđijević

Pucnjavi prethodila otmica u sarajevskom naselju Grbavica

Redakcija

28.7.2015

U Trebevićkoj ulici u sarajevskom naselju Vraca danas oko 15 sati dogodila se pucnjava, u kojoj je jedna osoba ubijena, a druga ranjena. Kako javlja Federalna televizija, ubijen je Adis Ðorđijević, a ranjena Lejla Muhović.

Prema nezvaničnim informacijama, pucnjavi je prethodila otmica u sarajevskom naselju Grbavica. Nakon otmice je došlo do potjere i razmjene vatre s pripadnicima MUP-a KS.

Kako javlja BN TV, pripadnici MUP-a KS krenuli su u potjeru za vozilom u kojem se Đorđijević nalazio sa saputnicom Muhović, a s kojom je, navodno, bio u bjekstvu poslije pucnjave na Grbavici.

Dolaskom u Miljeviće, koji se nalaze na magistralnom putu Vraca - Trebević, došlo je do razmjene vatre između Đorđijevića i policije, te je on pogođen, nakon čega je prebačen na KUM Univerzitetsko-kliničkog centra, gdje je preminuo usljed zadobijenih povreda.

Muhović je potom uhapšena i predata u nadležnost CJB Istočno Sarajevo.

Iz policije su naglasili da ne mogu saopćiti detalje ovog obračuna jer tek nakon uviđaja treba da se provede istraga, nakon čega će sve biti jasnije. Nakon što je počeo uviđaj, saobraćaj na ovoj dionici je prekinut, a policajci su preusmjeravali vozila na alternativne pravce.