NOGOMET

CVIJAN MILOŠEVIĆ Željezničar nije bez šansi protiv Standarda

Bivši as Slobode

A. SOKOLOVIĆ

28.7.2015

Na strani Standarda je kvalitet, ali i pored toga Željezničar ima priliku da u dva susreta izbori prolaz u grupnu fazu Evropske lige. Posebno, ako "Plavi" u prvom susretu ostvare povoljan rezultat, koji bi im u revanšu davao šansu za prolaz pred svojim sjajnim navijačima na Koševu.

Ovo je za portal "Avaza" rekao Cvijan Milošević, bivši proslavljeni igrač Slobode, koji dugo godina živi u Belgiji. Milošević odlično poznaje igru Standarda jer mu sin Deni igra u ovom klubu.

- Deni je blizu prvog tima. Vidjet ćemo da li će kod trenera Slavoljuba Muslina dobiti pravu šansu. Sačekat ću nekoliko kola i donijeti odluku, šta i kako dalje. Volio bih da ostane - kaže Milošević.

Cvijan bi volio da mu Deni zaigra i za reprezentaciju BiH.

- Predali smo zahtjev da Deni zaigra za BiH. Svi kažu da će biti u redu, ali ću, izgleda, ja morati pokrenuti svoje veze da sve ovo ubrzam - dodao je Milošević.

U Standardu igra još jedan kandidat za A-tim BiH - Dino Arslanaić.

- I Dino je tu, ali se povrijedio protiv Kortijka. Deni mi je rekao da je povrijedio članak i da gotovo sigurno neće igrati u prvom susretu - dodao je Milošević.

Bivši as Germinala i Westerloa kaže da je Željina još šansa neuigranost ekipe iz Liegea.

- Igrači Standarda su u pripremnom periodu veoma malo odigrali utakmica, i to je Željina prednost. treniraju tek pet sedmica, a da imaju problema oko najboljih 11 dokaz je i utakmica protiv Kortrijka, u kojoj su gol postigli s bijele tačke. Željo mora igrati disciplinirano i čuvati se prekida - kazao je Milošević.