REGION

SRBIJA Identificiran Afganistanac koji je ubio migranta

MUP Srbije u saradnji sa mađarskom policijom

Fena

28.7.2015

Pripadnici MUP-a u Subotici i Uprave kriminalističke policije, u saradnji s mađarskom policijom identificirali su u utorak afganistanskog državljanina K.A. (22), koji se tereti da je u Bačkim Vinogradima, nožem nanio ozljede trojici migranata iz Afganistana, od čijih je posljedica jedan preminuo.

Kako se navodi u priopćenju MUP-a, osumnjičeni se nakon jučerašnjeg incidenta uputio prema Mađarskoj, gdje je zadržan prilikom pokušaja da ilegalno pređe srpsko-mađarsku granicu. Mađarska policija isporučila ga je na zahtjev PU Subotica putem readmisije.

Policija je po nalogu tužiteljstva osumnjičenom odredila mjeru zadržavanja do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo - teško ubojstvo.

Osumnjičeni će, uz kazanu prijavu, biti priveden višem javnom tužitelju u Subotici. Mađarska agencija MTI prenosi kako su jedan muškarac i tri žene iz Afganistana predati srbijanskoj policiji, zbog sumnje da su bili uključeni u tučnjavu u Bačkim vinogradima, u kojoj je jedan Afganistanac ubijen.