VIJESTI

MEKTIĆ 20 osoba iz BiH i Srbije napalo Vučića

Uskoro poznati svi napadači na Vučića u Srebrenici

Fena

28.7.2015

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da je završen dio istrage o nedavnom napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici i poručio da će narednih dana biti identificirane sve osobe koje su sudjelovale u napadu, javlja Tanjug.

Mektić je informacije o toku istrage bosanskohercegovačke policije prenio srbijanskom ministru unutarnjih poslova Nebojši Stefanoviću s kojim se sastao u Tivtu, u Crnoj Gori.

Mektić je rekao da su bezbjednosne agencije u BiH identifikovale blizu 20 lica za koja postoje čvrsti materijalni dokazi da su na najekstremniji i najgrublji način učestvovala u napadu na premijera Srbije.

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, Stefanović je istaknuo da je neophodno da policija privede sve osobe koje su napale srbijanskog premijera, ali i moguće organizatore i inspiratore tog događaja.

Ministri Stefanović i Mektić razgovarali su u Tivtu i o unapređenju suradnje policija Srbije i BiH u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, jer je to, kako su naglasili, vrlo važno za obje države.

Na sastanku su se suglasili da je razmjena informacija dviju policija na visokom razini, posebno kada je riječ o borbi protiv trgovine narkoticima, trgovine ljudima, ali i drugim vidovima kriminala.

 Konstantirano je i da se postojeća suradnja u toj oblasti može i dodatno unaprijediti.

 Srbijanski ministar policije i bh. ministar sigurnosti razgovarali su i o važnosti zajedničke borbe protiv terorizma, posebno nakon napada u Zvorniku i Kumanovu.

 Istaknuta je nužnost bliže suradnje država u regiji, kako bi se zajednički suprotstavili ovoj ozbiljnoj prijetnji.