VIJESTI

POLJOPRIVREDNICI UKLONILI BLOKADE Federalno ministarstvo poljoprivrede ispunilo tražene zahtjeve

Radnici dobili pisana jamstva s rokovima njihove implementacije

Fena

28.7.2015

13:13 Nakon što je Federalno ministarstvo poljoprivrede ispunilo tražene zahtjeve, danas oko 12,30  sati poljoprivrednici iz Županije posavske deblokirali su granični prijelaz  Orašje i cestovni smjer Domaljevac - Šamac.

Od resornog ministarstva u Vladi Federacije BiH dobili smo pisana jamstva za naše zahtjeve s rokovima njihove implementacije. Ukoliko  rokovi ne budu ispoštovani, ne isključujemo nove prosvjede u idućih mjesec dana - kazao je Feni predsjednik Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača, Vidan Grgić.

Posavski poljoprivrednici od Federalnog ministarstva poljoprivrede, tražili su  trenutačnu isplatu poticaja za 2014. godinu, te potpisano jamstvo o početku isplate neisplaćenih poticaja za 2012. godinu,  isplatu za štetu od prošlogodišnjih poplava, te izmjenu Programa poticaja za ovu godinu.

11:33 Jutros u 9 sati poljoprivrednici iz Županije posavske sa svojim traktorima potpuno su blokirali granični prijelaz Orašje i cestovni smjer Domaljevac – Šamac.

Predsjednik Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača Županije posavske Vidan Grgić kazao je da još uvijek od Federalnog ministarstva poljoprivrede nisu dobili pismeni odgovor na tražene zahtjeve i da blokada ostaje dok taj odgovor ne dobiju.

 - Tražimo službeni pismeni odgovor s datumima implementacije u vezi s isplatom poticaja za 2012. godinu, s naplatom  štete za poplavljena područja i izmjenu Programa poticaja za ovu godinu - kazao je Grgić.

Istakao je kako ima informaciju da ni isplata poticaja za 2014. godinu neće ići onako kako im je obećano i da ih federalna Vlada ponovo pokušava obmanuti. 

Dodao je da će sutra ponovno blokirati i cestovni smjer Odžak - Modriča, ako Vlada Federacije BiH ne odgovori na njihove zahtjeve.