BIH

Službeni automobil gradonačelnice Knina udario livanjskog divljeg konja

Povrijeđeni konj ustrijeljen

Al. K.

28.7.2015

Josipa Rimac, gradonačelnica Knina i šefica HDZ-ove kampanje, u petak navečer na Borovoj glavi kod Livna je doživjela saobraćajnu nesreću u kojoj je deblji kraj izvukao divlji konj, javio je šibenski portal Tris, a potvrdio MUP K.10.

Naime, Rimac se u društvu  dogradonačelnika Nikole Blaževića i Slavena Ivića vozila u službenom Passatu Grada Knina iz Viteza prema Kninu, vraćajući se s klauzure HDZ-a u Vitezu, a za volanom se nalazio šibensko-kninski dožupan Tomislav Vrdoljak.

josipa-rimac

Josipa Rimac: Žao joj konja

Automobil je naletio na krdo divljih konja te je oštećen. Čelništvo Knina nije zadobilo povrede.

“Ne poznajem to područje, ali bilo je to negdje u okolici Livna, kada smo automobilom naletjeli na krdo divljih konja. Vozač je čitav dan pio samo kavu i vodu, nije brzo vozio, ali bio je mrak i konji su skočili pred nas. Dobro sam, da nisam, bila bih na bolovanju”, kazala je Rimac, koja je natukla rame.

Gradonačelnica je za Tirs izjavila kako njoj odlazak na stranačku klauzuru službenim vozilom u drugu državu nije sporan, jer su u BiH, navodno, imali niz poslova koji su morali biti obavljeni u ime grada.

“Bili smo u obilasku kninskih gradova prijatelja u BiH, gdje smo donijeli pozivnice i dogovarali detalje oko proslave 20. godišnjice Oluje. Zajedno s Tomislavgradom radimo monografiju o hrvatskim kraljevskim gradovima. Do proslave je ostalo jako malo vremena i imamo jako, jako puno posla”, pojasnila je Rimac, pravdajući se da se nesreće s divljim konjima događaju i nekoliko puta godišnje.

“Vozilo Passat šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao T. V. (42) iz Knina u petak 24. jula oko 21.15 sati na magistralnoj prometnici Livno – Šuica – Kupres kod predjela zvanog Borova glava udarilo je u konja. Radi se o saobraćajnoj nesreći u kojoj je na automobilu nastala manja materijalna šteta, a povrijeđeni konj je predan na skrb lokalnom udruženju za zaštitu životinja, a uviđaj je obavila Policijska stanica Livno”, izjavio je Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-u K.10, dodajući da ne zna da li je konj preživio, te da  se takve nesreće događaju najmanje pet do šest puta godišnje. 

zeljko-kristo

Krišto: Podnijet će prijavu protiv vozača

Kninska gradonačelnica je za Tirs izjavila da je i sama sa sela i da voli konje, te da bi joj bilo strašno da su ga ubili.

A, kako je kazao Željko Krišto, tajnik  Planinarsko-ekološkog udruženja "Borova Glava" koje brine o divljim konjima, pošto slomljena noga konju ne zarasta, bili su ga prisiljeni usmrtiti.

 "Nije bilo ni velike brzine ni tragova kočenja, premda postoje znaci upozorenja na konje. Izgledalo je kao da ga je automobil namjerno udario u maloj brzini. Pao je na vozilo oštetivši haubu i vjetrobransko staklo. Čekamo da policija završi svoj dio posla pa ćemo podnijeti zahtjev za odštetu u visini od 2.000 KM i prijavu protiv vozača. Pošto Veterinarska stanica nema injekcija za eutanaziju konja su ustrijelili članovi lovačkog udruženja da mu prekrate muke",  kazao je Krišto koji terenskim vozilom često obilazi stanište konja na visoravni Krug na prostoru od preko 140 km kvadratnih gdje ih je ove godine preko 470, računajući i 50-tak ždrjebadi.