REGION

NOVI SAD Udavila svoju bebu, pa je uvila u krpe

Detalji jezivog čedomorstva

(Am. K.)

28.7.2015

Kada je otkriven zločin, osumnjičena D. B. se pravdala da nije znala da je bila trudna i da je dijete rođeno mrtvo. Novosadska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv D. B. (23) zbog sumnje da je udavila svoju tek rođenu bebu.

–D. B. se porodila u kupatilu kuće. Ona se sumnjiči da je ubila dijete i da ga je potom zavila u krpe i ostavila ga u kupatilu, ne sumnjajući da će joj pozliti. Imala je jake bolove i morala je u bolnicu, gde je primljena u veoma lošem zdravstvenom stanju. Nakon pregleda je utvrđeno da se porodila. Budući da je shvatila da će čedomorstvo biti otkriveno, ona je uzela mobilni telefon i pozvala supruga i saopštila mu da se porodila  i da je dijete umotano u krpe u kupatilu – naveo je izvor blizak istrazi za “Alo”.

Ona se policiji pravdala da nije znala da je trudna jer nije imala nikakve simptome.

– D. B. je ispričala da je otišla u toalet i da je osjetila jak bol i da je nešto ispalo iz nje. Pogledala je i vidjela bebu koja je, prema njenim rečima, već bila mrtva. Međutim, kako je svima ta priča bila sumnjiva, tijelo bebe je poslato na obdukciju. Ubrzo je utvrđeno da je dijete rođeno zdravo i da je njegova smrt bila nasilna – naveo je izvor za „Alo“.  

Kada joj je rečeno da je smrt bebe nastupila davljenjem, D. B. je samo zaćutala.

Osumnjičena se trenutno nalazi u bolnici u Novom Sadu na odjeljenju ginekologije jer je njeno zdravstveno stanje loše. Ona je ostala pri iskazu da nije znala da je trudna. D. B. policiji nije mogla da objasni šta ju je navelo da ubije tek rođenu bebu.