GLOBUS

Na Gibraltaru zaplijenjena 1,5 tona hašiša

Procijenjena vrijednost oko sedam miliona eura

Autor:(D. K.)

27.7.2015

Vlasti Gibraltara zaplijenile su tonu i pol hašiša, dok je u Španiji policija na ilegalnoj plantaži otkrila gotovo 1.800 sadnica marihuane.

Policijske snage Gibraltara su na gliseru u Sredozemnom moru otkrili hašiš u vrijednosti od oko sedam miliona eura, a tom prilikom uhapšena su dvojica Španaca i jedan Francuz, prenijela je agencija AFP.

Gibraltar se nalazi na jugu Pirinejskog poluostrva i dio je Ujedinjenog Kraljevstva, ali na njega pravo polaže i zvanični Madrid, podsjeća francuska agencija.

Istovremeno je u Španiji policija otkrila i zaplijenila 1.754 sadnice marihuane i uhapsila dvoje ljudi na ilegalnoj plantaži u planinama sjeverno od Madrida.

"Pomoću intenzivnih i ubrzanih metoda proizvodnje, uhapšeni su uspijevali da uzgoje ekstra jaku marihuanu, koju su prodavali građanima", saopćila je španska policija, koja je na toj lokaciji zaplijenila i skupu poljoprivrednu opremu i veću količinu đubriva, što je uhapšenima "omogućavalo da svaka dva do tri mjeseca imaju veliku žetvu", prenio je B92.