KULTURA

U PREPUNOM KAMERNOM TEATRU 55 Haris Burina oduševio sarajevsku publiku

Premijerna izvedba predstave u Sarajevu

D. Pa.

27.7.2015

U okviru Baščaršijskih noći sinoć je u prepunom Kamernom teatru 55 premijerno za sarajevsku publiku Haris Burina izveo svoju novu predstavu „I OVO... I ONO... I SVE!“, gdje je publika imala priliku uživati u vrhunskom humoru ovog poznatog bh. glumca iz Zenice.

img-7476

Ovaj Harisov (ne)stand-up projekat, kako on sam naziva, uslijedio je nakon izuzetnog uspjeha njegove monodrame Ćorkan (Ivo Andrić), koju je izveo više od 130. puta širom regiona. To su istinite priče koje je u svojoj izuzetno bogatoj glumačkoj karijeri lično doživio Haris Burina, a prvi put te priče „upakovao“ je u predstavu za javno izvođenje.

img-7479

- Ova predstava napravljena je na nagovor mojih prijatelja, ljudi koji me baš dobro poznaju. Ono što sam doživio i proživio u privatnom i profesionalnom životu, a tome pričao u društvima, u kafani, odlučio sam da 'uobličim' u pozorišnu formu i prikažem na sceni. Govorim o svom privatnom životu, o svojoj karijeri, komšijama, prijateljima i poznatim ličnostima s kojima imam čitavu lepezu različitih priča. Predstava se zove "I OVO... I ONO... I SVE!" zato što u njoj upravo ima - i ovo, i ono i sve - izjavio je Burina novinarima.

U narednom periodu Harisov produkcijski tim priprema veliku bh turneju, tako će publika i iz drugih bh. gradova moći uživati u ovom (ne)stand-up projektu.