BIH

Načelnik općine Živinice najoštrije osuđuje napade na hrvatsku zastavu i uništavanje privatne imovine

Nekoliko dana nakon nemolog događaja

Autor:M. Ahmedić

27.7.2015

Asim Aljić, načelnik Općine Živinice, oglasio se povodom nemilih događaja koji su se dogodili prije nekoliko dana na području ove općine, te najoštrije osuđuje napad na hrvatsku zastavu i privatnu imovinu.

Također, poziva policiju MUP Tuzlanskog kantona da hitno po zakonu poduzme mjere prema počiniocima ovih događaja.

- Najoštrije osuđujem nasilno skidanje hrvatske zastave sa auta koje je bilo u svatovskoj koloni kao i paljenje pomoćnog objekta, odnosno štale i stoke u naselju Dubrave Donje. Tražimo od nadležnih da hitno poduzmu mjere koje im zakonh stavlja na raspolaganje - kazao je Aljić.

Naveo je da će i od Općinskog vijeća Živinice tražiti da se osude ovakvi pojedinačni ekcesi koji su se deseli u proteklom periodu.

- Svi moramo učiniti da do ovakvih događaja više ne dođe, a pogotovo jer su Živinice uvijek bile primjer suživota u toku rata, kao i nakon njega. Garantujem sigurnost svim građanima na području Općine Živinice i od svih policijskih agencija ću tražiti da se ovakvi događaji spriječe na vrijeme - poručio je Aljić.

Na kraju je dodao da razlog kašnjenja njegovog oglašavanja povodom nemilih incidenata jeste, tvrdi, zbog informacija koje od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova TK još nisu došle do načelnika Općine Živinice.