KOLUMNE

Čarobnjak na tronu

Ličnost dana Dino Merlin

Autor:E. S.

27.7.2015

Kada je Dino Merlin, u novembru 2011. godine, oborio rekord i postao jedini muzičar koji je tri puta zaredom napunio beogradsku Arenu, svi su mislili da je to najveći uspjeh koji čarobnjak s Alifakovca može postići. Međutim, brojni Bosanci i Hercegovci, uključujući armiju Merlinovih fanova koja je na Koševo pristigla i iz regiona te brojnih evropskih zemalja, preksinoć su se uvjerili u suprotno.

Nakon serije koncerata u Beogradu, našoj velikoj muzičkoj zvijezdi ponovo je pošlo za rukom ono što nikad nije nijednom drugom izvođaču - četvrti put napuniti stadion “Asim Ferhatović Hase”, koji je izgledao glamuroznije nego ikad. Pred 70.000 hiljada ljudi legendarni Merlin pjevao je tri sata bez pauze, a oni koji su imali priliku uživati u njegovom performansu, shvatili su da može parirati najvećim svjetskim zvijezdama.

Čestitke su zaslužili bh. zvijezda i njegov tim, koji su vrhunski odradili posao i priredili neviđeni spektakl, o kojem će se još dugo pričati.

Dino Merlin rođen je u Sarajevu 12. septembra 1962. godine. Nakon 52 godine, upravo na koncertu, pjevač je otkrio šta je za njega bio najveći uspjeh.

- Iza mene su 30 godina karijere, putovanja, 52 godine života, kilometraže, kontinenti... Sve sam to prošao, ali je najtežih sto metara bilo od zgrade u kojoj sam rođen do ove bine - kazao je Merlin.