NOGOMET

Željo potpuno razbio Ferencvaroš i plasirao se u treće pretkolo Evropske lige

Tim sa Grbavice slavio u prvom susretu

A. TIRO

23.7.2015

FK Željezničar se plasirao u treće pretkolo Evropske lige nakon večerašnje sjajne pobjede nad favoriziranim Ferencvarošom. Nakon što je prošle sedmice Željo golom Beganovića slavio u Mađarskoj, večeras je na stadionu Asim Ferhatović Hase tim sa Grbavice odigrao fenomenalnu utakmicu.

Pametno i strpljivo su izabranici Milomira Odovića igrali tokom svih 90. minuta, bili bolji u svim segmentima igre i potpuno zasluženo izborili plasman dalje i susret sa Standardom iz Liegea.

Željo je poveo u 23. minuti kada je Kokot pogodio nakon sjajne akcije za veliko slavlje navijača i igrača. Ovim rezultatom se i završio prvi dio utakmice. 

U drugom poluvremenu Željo se dodatno ojačao na sredini terena, ekipa Ferencvaroša je bezglavo napadala, a koliko su nemoćni igrači iz Mađarske najbolje pokazuje podatak da je jedina prava šansa došla u 75. minuti kada je Gera iz slobodnjaka pogodio gornji dio prečke.

U samom finišu Đelmić je iskoristio lošu reakciju odbrane Ferencvaroša i postavio konačan rezultat 2:0.

Željo je tako potpuno zasluženo u obje utakmice ukupnim rezultatom 3:0 izbacio Ferencvaroš i izborili utakmicu sa Standardom, koja je na rasporedu naredne sedmice. Svaka čast za igrače, stručni štab i navijače tima sa Grbavice.

94' Kraj susreta... ŽELJO JE POBIJEDIO... Potpuno zaslužena pobjeda Želje koji će tako sljedeći četvrtak igrati protiv Standarda iz Belgije.

92' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Đemlić je strijelac... Kakva utakmica i kakvo slavlje na Koševu sada.. Željo vodi 2:0 i ukupnim rezultatom 3:0

90' Finiš je susreta na Koševu. Još samo nekoliko minuta i može nastupiti veliko slavlje navijača Želje.

85' Posljednja izmjena u ekipi Željezničara. Strijelac jedinog gola Kokot napušta igru, a na terenu je sada Stokić.

82' Dobra prilika za Želju, ali Beganović je šutirao glavom pored gola.

80' Velika nervoza na stadionu. Ferencvaroš pojačava svoje napade, ali se Željo pametno brani.

75' Prva prava šansa za ekipu Ferencvaroša. Iz slobodnjaka Gera je pogodio gornji dio prečke. I dalje je 1:0 za naš tim.

72' Nova izmjena u ekipi Željezničara. Beganović ulazi u igru, a Sadiković izlazi sa terena. Ovacije za Beganovića koji je pogodio u prvom susretu u Mađarskoj.

67' Opasna situacija pred golom Antolovića. Leandro je šutirao iskosa, ali visoko preko gola.

63' Blagi pritisak igrača Željezničara u ovim trenucima. Igra se preselila na stranu Ferencvaroša, koji su nemoćni i nemaju ideje kako da "probiju" Željin bedem.

57' Prva izmjena u ekipi Željezničara. Enis Sadiković ulazi u igru, a teren napušta Hadžiahmetović. I u ekipi Ferencvaroša je izvršena posljednja izmjena, Busai je u igri, a iz igre je izašao Bode.

51' Gosti iz Mađarske su krenuli još otvorenije prema golu Antolovića, ali zasada bez nekih velikih prilika.

46' Počelo je drugo poluvrijeme utakmice između Željezničara i Ferencvaroša. Plavi vode 1:0, golom Kokota u 23. minuti susreta. Izabranici Milomira su samo poluvrijeme udaljeni od trećeg pretkola Evropske lige i utakmica protiv Standarda. Druga izmjena u ekipi Ferencvaroša Šestak je u igri, a teren je napustio Hajnal.

zeljo-navijaci-22

45' Kraj prvog poluvremena na stadionu Asim Ferhatović Hase. Željezničar vodi zasluženo 1:0 i na najboljem je putu da se plasira u treće pretkolo Evropske lige. Strijelac jedinog gola je bio Kokot u 23. minuti. Puno bolja igra Plavih sa Grbavice, koji su požrtvovanom igrom došli do vodstva. Ekipa Ferencvaroša ništa nije mogla da uradi i svi se nadamo da će Željo uspjeti izdržati do kraja susreta i tako se plasirati u treće pretkolo Evropske lige i susret sa Standardnom.

41' Izmjena u ekipi Ferencvaroša. Iz igre je izašao Rado, a sada je na terenu Roland.

40' Smirila se utakmica u ovim trenucima. Željo znalački drži sredinu terena i iz polukontri pokušava dodatno ugroziti gol Ferencvaroša.

34' Još jedna opasna situacija pred golom Antolovića. Lamah je ostao sam na nekih 6 metara i glavom je šutirao, ali na sreću pored gola.

32' Dobar šut Leandra prema Antoloviću, ali jedinica Želje je dobro odbranio njegov pokušaj. I dalje Željo vodi 1:0

30' Dobra igra u prvih pola sata našeg predstavnika. Blagojević je iz slobodnjaka sa velike udaljenosti šutirao preko gola.

25' Još jedna odlična prilika za Želju. Nakon loše reakcije golmana Ferencvaroša, Bajić umalo nije pogodio za 2:0. Ludnica je na Koševu.

fotografija-3

23' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Vodi Željo 1:0 strijelac je Kokot nakon sjajnog dodavanja. Cijelo Koševo je proključalo sada... Sjajna akcija Plavih sa Grbavice. Erupcija oduševljenja na našem najvećem stadionu.

20' Dobra utakmica na Koševu. Brzo se igra sa obje strane. Naš predstavnik znalački igra i čuva prednost iz prve utakmice, dok nogometaši Ferencvaroša brzim kontrama pokušavaju ugroziti gol Antolovića

16' Još jedna opasna situacija pred golom Antolovića, ali je odbrana Želje dobro intervenisala i izbacila loptu u korner. Nakon kornera nije bilo opasnosti po gol Želje. I dalje je na Koševu 0:0

14' Prvi pokušaj igrača Željezničara u okvir gola. Bajić je sa nekih 25. metara šutirao, ali je golman Dibusz dobro odbranio njegov udarac.

10' Dosta dobra utakmica u ovih početnih 10-tak minuta. Željo ima i dalje prednost iz prvog susreta.

8' Velika šansa za goste. Bode je bio sam na nekih 10-tak metara od gola, ali je Kosorić odlično izblokirao njegov šut.

3' Početak susreta protiče u nešto agresivnijoj igri Željezničara, koji su već imali nekoliko opasnih situacija pred golom Ferencvaroša. Treba svakako napomenuti kako navijači Želje su stvorili sjajnu atmosferu i daju veliku podršku svojim ljubimcima

1' Počela je utakmica na Koševu između Željezničara i Ferencvaroša. Sretnom Želji u ovom susretu...

Na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom u 18 sati na rasporedu je revanš susret drugog pretkola Evropske lige u kojem se sastaju naš Željezničar i ekipa Ferencvarosa iz Mađarske.

Podsjećamo naš tim je u prvom susretu u Mađarskoj slavio veliku pobjedu rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola u 90. minuti je bio Beganović, a za očekivati da će večeras na Koševu biti veliki broj navijača koji će Plavima sa Grbavice biti 12 igrač.

zeljo-navijaci-1

Ranijim žrijebom u Nyonu, pobjednik ovog susreta će igrati protiv ekipe Standard de Liege iz Belgije.

Glavni sudija na ovom susretu će biti Orel Grinfeld iz Izraela.

Poznati su i početni sastavi obje ekipe pred večerašnji susret.

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Kosorić, Memija, Bogdanović, Kvesić, Bajić, Blagojević, Hadžiahmetović, D. Sadiković, Đelmić i Kokot.

FERENCVAROŠ: Dibusz, Leandro, Nalepa, Dilaver, Hajnal, Gyömbér, Böde, Gera, Lamah, Somália, Varga