LIFESTYLE

NEMA VEZE S VELIČINOM Evo kako izgleda savršeno lijep penis!

Žene presudile

(N. K.)

22.7.2015

Iako su u mnogo čemu jači pol, kada je u pitanju njihov “ponos”, muškarci baš i nisu tako samopouzdani i, iako to nikad ne bi naglas priznali, strašno ih brine da li njihov “vršnjak” izgleda dovoljno lijepo. Zato su švicarski istraživači okupili mnoštvo dama na gomilu i pitali ih kakvi se njima penisi najviše dopadaju.

Ono što će vas sigurno iznenaditi jeste to da ženama skoro da uopšte nije važna dužina i debljina penisa, već prije svega opšti utisak koji muška alatka ostavlja na njih. Također, pripadnicama nježnijeg pola veoma je važno u kakvom su stanju stidne dlačice i koža ovog delikatnog područja.

Obim penisa se nalazi na četvrtom mjestu prioriteta, dok je dužina tek na šestom, odmah iza oblika glavića. Na pretposljednjem mjestu onoga što je damama bitno na golom muškarcu su veličina i oblik testisa.

razno0101-620x350

Ono što je ženama najmanje važno jeste na kojoj je tačno poziciji na glaviću smješten otvor uretre, pa tako muškarci koji imaju malkice izmještenu “rupicu” kroz koju mokre, apsolutno nemaju oko čega da se brinu.

Tako čak ni momci koji imaju hipospadiju – kongenitalnu malformaciju (urođenu manu) penisa koju karakteriše izvod mokraćne cijevi (uretre) na neuobičajenom mjestu, ponekad čak i izvan glavića – mogu da odahnu, piše Daily Mail.

Ipak, kad se uzmu u obzir svi faktori, i rezultati svih 105 dama koje su učestvovale u procjeni penisa, ispostavlja se da ne postoje univerzalni faktori koji definišu “ljepotu” muškog polnog organa. Jer, svakoj se dopada neki drugi. A znate kako se kaže – “ljepota je u oku posmatrača”.