BIH

ČITAOCI AVAZA TVRDE Čovjek kojeg "Blic" optužuje da je glavni napadač na Vučića je Almir Merdić iz Tešnja!

Našem portalu javili se čitaoci iz Tešnja

Redakcija

13.7.2015

Nakon što je beogradski "Blic" objavio ekskluzivnu priču i fotografiju organizatora napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, u redakciju "Avazovog" portala javili su se naši čitaoci koji tvrde da poznaju osobu čiju fotografiju je "Blic objavio.

Čitaoci tvrde da osoba na slici nije nikakav Asim S., kako tvrdi "Blic", već da je u pitanju Almir Merdić iz Jelaha kod Tešnja. Oni su nam poslali i Merdićeve slike iz Potočara, koje su on i njegovi prijatelji postavili na svoje facebook stranice.

merdic2

Fotografija Merdića koju je objavio "Blic": Oni tvrde da je u pitanju Asim S.

merdic

Almir Medić (desno) sa prijateljima u Potočarima

merdic1

Još jedna slika Merdića iz Potočara

merdic3

Merdić sa podignutom rukom prema premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u Potočarima u trenutku napada

Kako nam je preneseno, u Jelahu se zna da su Merdić i njegova grupa veoma bliski nekim utjecajnim ljudima u SDA.

Također, čitaoci koji su nam se obratili tvrde da je Merdić zet Ramiza Hodžića Sikija. Hodžić je, inače, u februaru ove godine uhapšen u SAD pod optužnicom za pomaganje terorističkoj organizaciji Islamska država. Bio je pripadnik odreda "El Mudžahid". Američke vlasti tvrde da je mjesecima slao novac i opremu pripadnicima ISIL-a.

Ime i slike Almira Merdića pojavljuju se i na Facebook stranici grupe "Bosanski ratnici". 

U izjavi za jedan domaći portal Merdić je potvrdio da se on nalazi na fotografijama, koje je prvi objavio "Avazov" portal, uz lakonski komentar da se "samo našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu".