NOGOMET

RODITELJI IKERA CASILLASA Perez je krivac što naš sin napušta Real, u Barceloni su gospoda!

Legendarni kapiten Kraljevskog kluba napustio Santiago Bernabeu

Al. Ti.

13.7.2015

Legenda Real Madrida i reprezentacije Španije Iker Casillas je napustio Real Madrid.

Preko 700 utakmica u Kraljevskom klubu i veliki broj osvojenih trofeja, od kojih su najpoznatiji tri Lige prvaka, Iker je napustio Real i karijeru nastavlja u Portu.

Iako to nije javno rekao, potpuno je jasno kako Casillas Real sa gorčinom napušta Real, a njegovi roditelji su u intervjuu za El Mundo rekli šta doista njihov sin misli o predsjedniku Reala Perezu i čelnicima kluba.

roditelji-casillas-111

Roditelji Ikera Casillasa u intervjuu za El Mundo

"Predsjednik Perez ga nikada nije volio, smatrao je da je nizak za golmana. Iker to nikada nije želio javno reći, ali bio je pod velikim psihološkim pritiskom, imao je drugačiji tretman nego ostali igrači, posebno se to odnosi na posljednjih pet godina, kada su u Realu prema njemu bili doista nepravedni", kažu roditelji i nastavili:

"Perez je najveći krivac zašto Iker napušta Real. Pod njim mu je bilo jako teško“, kaže majka Maria del Carmen Fernandez, a otac Jose Luis Casillas dodaje:

"Perez je možda sjajan predsjednik za njegovu građevinsku firmu ACS, ali ne i za Real Madrid.“

Casillasovi roditelji također nisu zadovoljni što njihov sin prelazi u Porto.

"To je kao da prelazi u neki klub iz druge lige. Naš sin zaslužuje elitni klub kao što je Barcelona. Kada sam čula da prelazi u Porto, nazvala sam ga i pitala: 'Što to radiš, ne idi tamo'. Zamislite, svjetski i evropski prvak prelazi u Porto. Mogao je preći gdje je htio, ne bih imala ništa protiv Barcelone, jer su oni gospoda", ljutita je Casillasova majka.

Ipak sinoć je još jednom prema natpisima medija u Španiji, Real Madrid je još jednim potezom prema Ikeru Casillasu razljutili njegove roditelje.

twitter-casillas-1

Naime, oficijelni Twitter profil Kraljevskog kluba je prestao pratiti Casillasa na Facebooku i Twitteru.