BIH

Vujanović: Crna Gora posvećena poštovanju žrtava genocida u Srebrenici

Tokom dolaska u Potočare

Fena

11.7.2015

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović došao je danas u Potočare kako bi prisustvovao obilježavanju dvadesete godišnjice genocida u Srebrenici.

Vujanović je u izjavi medijima kazao da dolazak brojne delegacije iz Crne Gore pokazuje da će ova zemlja ostati posvećena poštovanju žrtava genocida u Srebrenici.

Napomenuo je da se ovim želi poslati poruka pomirenja ali i pozvati sve zemlje ovog regiona da se "više nikada ne uđe u neke konflikte koji bi svojom težinom doveli do toga da se dogode sukobi".

- Crna Gora oduvijek je imala jednak odnos prema genocidu u Srebenici zbog čega je Skupština Crne Gore donijela Deklaraciju kojom je osudila ovaj zločin te moj dolazak ovdje pokazuje da želi uputiti poruku pomirenja i da pokažem da nesporazumi trebaju biti vječna prošlost na ovim prostorima-istaknuo je predsjednik Crne Gore.

Za Vujanovića Srebrenica je vječna bol i vječna opomena cijelom čovječanstvu da se više nikad ne dogodi ovakav zločin te da se iz genocida ovih razmjera izvuče poruka i pouka za sva vremena.