VIJESTI

PRIDRUŽILI SE I "ROBIJAŠI" Pogledajte polazak više od 300 Zeničana u Potočare

Organizovano otputovali na kolektivnu dženazu

D. Pa.

11.7.2015

Brojni Zeničani i Zeničanke rano jutros organizovano su krenuli u Potočare, kako bi klanjali kolektivnu dženazu ali i odali počast žrtvama najvećeg poslijeratnog genocida.

Organizovani prevoz učesnika obilježavanja dvadesete godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica krenuo je jutros u 5 sati sa zeničke autobuske stanice.

Dva autobusa krenula su u organizaciji Federalnog ministarstva za boračka pitanja, dva su u 4.30 sati krenula ispred stadiona Bilino polje u ime Grada Zenice, dok su dva autobusa s radnicima Arcelor Mittala također krenuli ispred zeničke autobuske stanice. Autobusima su se pridružili i članovi navijačke skupine "Robijaši koji su vlastitim sredstvima i ove godine samoinicijativno organizovali odlazak s dva kombija i jednim privatnim automobilom, a kako su istakli uvijek će dostojanstveno odati počast nedužnim žrtvama Srebrenice, dok god živimo u slogi i ljubavi prema jednoj državi Bosni i Hercegovini.

img-6724

Ipak, jutros je veći broj zeničke javnosti ostao na autobuskoj stanici, budući da nisu mogli krenuti u Potočare zbog svega dva osigurana autobusa.

Povratak autobusa iz Potočara predviđen je po obavljanju dženaze i učenju dove u 16 sati, a kako je to izgledalo rano jutros u Zenici pogledajte u videoprilogu.