BIH

TRANSPARENTOM I GRAFITOM ODALI POČAST „Robijaši“ organizovano putuju u Potočare na kolektivnu dženazu

Da odaju počast

D. Pa.

10.7.2015

Vjerni navijači zeničkog "Čelika" odlučili su i ove godine na simboličan način odati počast svim žrtvama stradalim 11. jula u Srebrenici, organizovanim odlaskom u Potočare.

Osim odlaska u Srebrenicu, do sada su brojnim gestovima pokazali suosjećanje sa stradalim žrtvama u najvećem poslijeratnom genocidu i to postavljanjem transparenta duž zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini Bilinog polja, ali i izradom grafita u centru grada.

Na ovaj način "Robijaši" su još jednom pokazali kako su veliki ljudi, te da pored ljubavi prema svom klubu ne zaboravljaju značajne stvari društva, kao što je Srebrenica.

srebrenica

Podsjetimo, prošle godine također su uoči 11. jula uradili grafit u strogom centru grada, na kojem stoji natpis "NE ZABORAVI - SREBRENICA 11.7.1995.". Kako su tada istakli, grafitom žele očuvati sjećanje na ono što mnogi danas nastoje izbrisati, tako će grafit na glavnom gradskom šetalištu dugo prkositi onima koji bi voljeli da se genocid u Srebrenici zaboravi.

Osim navedenog, "Robijaši" će organizovano putovati u Potočare kako bi klanjali kolektivnu dženazu i odali počast, a do sada su vlastitim sredstvima osigurana dva kombija i nekoliko privatnih automobila.

- Robijaši će uvijek dostojanstveno odati počast nedužnim žrtvama Srebrenice, dok god živimo u slogi i ljubavi prema jednoj državi Bosni i Hercegovini - poručio je u ime navijačke skupine Vladan Popović.