VIJESTI

"AVAZOV" SPECIJAL NA KIOSCIMA Pamtimo Srebrenicu radi budućih generacija!

Šestomjesečni rad na izuzetno odgovornom projektu

M. K.

10.7.2015

Štampa specijalnog izdanja najtiražnijeg političkog dnevnika u BiH “Dnevnog avaza”, pod nazivom “Pamtiš li Srebrenicu”, nakon šestomjesečnog rada na ovom izuzetno odgovornom projektu od čak 196 stranica, na vrijeme je okončana. Jučer je sve finalizirano te su otpremljeni besplatni primjerci specijala koji se danas distribuira uz redovni broj “Dnevnog avaza”.

Partneri i prijatelji

Predstavnici naše kompanije “Avaz-roto press”, uz odobrenje Organizacionog odbora za obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici, sutra, na dan dženaze za još 136 žrtava, kod Memorijalnog centra Potočari posjetiocima će podijeliti nekoliko desetina hiljada ovog specijalnog izdanja, kao i vodu i maramice za osvježenje.

"Dnevni avaz" posebno zahvaljuje našim partnerima i prijateljima koji su prepoznali značaj širenja istine te pomogli ovaj projekt, a to su “Violeta” Grude, “Sberbank BH” Sarajevo, JP “Elektroprivreda BiH”, “Milkos” Sarajevo, “Ella” Sarajevo, “Bingo” Tuzla, “Sarajevski kiseljak” Kiseljak, “Sarajevska pivara” Sarajevo, “Ledo” Čitluk, “Konzum” Sarajevo, JP “Autoceste FBiH” i “UniCredit” Mostar.

Borba za istinu

Podsjećajući na strašnu tragediju bošnjačkog naroda i BiH, u specijalu “Pamtiš li Srebrenicu”, osim brojnih priča, reportaža, ispovijesti, stravičnih svjedočenja majki Srebrenice, heroja, ekskluzivnih intervjua s uglednim svjetskim i domaćim zvaničnicima, fotografija, kolumni, objavljujemo i imena 8.372 žrtve genocida u Srebrenici.

Kako bi se ovakav jedan prilog našao u što više bosanskohercegovačkih domova, „Dnevni avaz” i na ovaj način želi dati doprinos da budućim generacijama ostavimo trajni dokument koji je vrijedno svjedočenje i doprinos borbi za istinu o onome što se dogodilo jula 1995. godine u bivšoj “zaštićenoj zoni” Ujedinjenih naroda (UN).

Primjerci za muzeje i biblioteke

U nastojanju da što duže očuvamo sjećanje na Srebrenicu, Redakcija “Dnevnog avaza”, kao dio društveno-odgovorne kompanije, već je počela s realizacijom plana da se primjerci našeg priloga posvećenog istini o genocidu, u narednim danima distribuiraju u najznačajnije bh. biblioteke i muzeje kao trajno štivo za širenje činjenica o onome što se zaista dogodilo i prizivanje pravde za nevine srebreničke žrtve.