CRNA HRONIKA

SREBRENIK Policajci kod 26-godišnjaka pronašli drogu

Tokom kontrole vozila

O. M.

9.7.2015

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Srebrenik, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, jučer su na regionalnom putu Srebrenik-Donja Orahovica, u Falešićima kod Srebrenika zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak iz Srebrenika.

Zbog postojanja osnovane sumnje da će sakriti i uništiti ili riješti se predmeta, koji se mogu koristiti kao dokaz u krivičnom postupku, policajci su izvršili pretres 26-godišnjaka i tom prilikom su kod njega pronašli manje pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“. 
Osumnjičeni je lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Srebrenik radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija oduzeta radi vještačenja. O navedenom  događaju u zakonskom roku će biti obavješten kantonalni tužilac, a policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik  poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju ovog krivičnog djela.