REGION

ŠOU GAZDE DINAMA Mamić pjeva sa zatvorenicima: Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine!

Tokom jedne od šetnji dvorištem Remetinca

Autor:(A. Vr.)

9.7.2015

 

Do četvrtka advokati braće Mamić Jadranka Sloković i Čedo Prodanović mogu uložiti žalbu na određivanje istražnog zatvora. S ispitivanjem svjedoka se ne može krenuti sve dok Izvanraspravno vijeće ne riješi sve žalbe.

U utorak je advokat izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića predao žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora zagrebačkom Županijskom sudu. Podsjetimo, Vrbanović je zajedno s čelnicima Dinama Zoranom i Zdravkom Mamićem osumnjičen za milijunske malverzacije, javljaju hrvatski mediji.

USKOK smatra kako bi svojim boravkom na slobodi Vrbanović mogao uticati na svjedoke, a popis svjedoka je već smanjila sutkinja istrage Županijskog suda Erna Dražančić. 

Vrbanovićev advokat Darko Maržić smatra kako je nepotrebno saslušavati sve članove Izvršnog odbora GNK Dinamo i zaposlenice računovodstva jer nisu svi imali veze s financijama.

Do četvrtka odvjetnici braće Mamić Jadranka Sloković i Čedo Prodanović mogu uložiti žalbu na određivanje istražnog zatvora. S ispitivanjem svjedoka se ne može krenuti sve dok Izvanraspravno vijeće ne riješi sve žalbe.

Zdravko Mamić se u Remetincu izuzetno dobro prilagodio, a dobro su ga prihvatili i drugi zatvorenici.

Sa zatvorenicima je tokom jedne od šetnji dvorištem zapjevao pjesmu "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", saznaje Večernji list od izvora bliskog zatvorskom sistemu, Zdravko Mamić izuzetno se dobro prilagodio uslovima u Remetincu, a dobro su ga prihvatili i drugi zatvorenici.

Tokom jedne od šetnji dvorištem sa zatvorenicima je zapjevao pjesmu "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine".

Podsjetimo, Mamić je nekoliko dana prije hapšenja na Z1 televiziji zapjevao istu pjesmu.