VIJESTI

Na dženazu u Potočare dolazi 148 autobusa iz 40 gradova BiH

Kako do Srebrenice 11. jula?

S. Sm.

8.7.2015

Za dolazak na komemoraciju 11. jula u Potočare obezbijeđeno je 148 autobusa, koji će tog dana u ranim jutarnjim satima krenuti iz 40 gradova BiH. Polazak po jednog autobusa iz Prijedora i Travnika sa autobuskih stanica planiran je u 3 sata, a Mostara, Konjica, Kotor Varoši, Busovače, Brčkog i Goražda krenut će u 4, dok je iz ostalih gradova polazak od 5 do 8 sat, zavisno od udaljenosti.

Iz Vogošće će za Potočare krenuti osam autobusa, šest iz Ilijaša, koliko i iz Srebrenika. Po tri autobusa obezbijeđena su iz Sarajeva i  Bijeljine , dok će iz 25 gradova biti po dva autobusa, a iz ostalih po jedan.

dolazak3

Red vožnje autobusa za Srebrenicu 11. jula

Putnička vozila i autobusi Kantona Sarajevo (osim Zavidovića), Srednjebosanskog kantona i Mostara kretat će se Kladanj- Vlasenica- Milići- Zeleni Jadar- Srebrenica- Potočari, kao i vozila iz pravca Goražda. Dok če ostali dolaziti preko Zvornika, Drinjače i Bratunca.

Autobusi sa područja Republike Srpske idu nezavisno od kolone, sa naznačenim terminima polaska. Svi autobusi bit će parkirani u krugu bivše Fabrike akumulatora, preko puta memorijalnog kompleksa, a povratak je planiran nakon obavljanja dženaze i učenja dove u 16 sati.