NOGOMET

CIGLA PO CIGLA Navijači Željezničara pokrenuli akciju za izgradnju Grbavice!

Snažna poruka simpatizera

N. K.

7.7.2015

Za sve uposlene u FK Željezničar jučerašnji dan bio je dramatičan zbog činjenice da se do popodneva nije znalo hoće li Željezničar uopšte igrati utakmicu 2. pretkola Evropske lige na "domaćem" terenu.

Naime, termin pomenute revanš utakmice se poklapao sa koncertom Dine Merlina na Koševu, tačnije njegovim pripremama od dva dana. Ipak, na kraju je došlo do kompromisnog rješenje pa će Plavi svoju utakmicu na Koševu igrati u 18 sati.

No, neizvjesnost oko igranja utakmice uzrujala je navijače Željezničara, te želeći staviti javnosti, ali i menadžmentu ovog kluba, do znanja da im je dosta igranja utakmica voljenog kluba na svim stadionima osim na svom, poduzeli su neobičnu akciju.

cigla4

Oni su već napravili prvi korak, istina više simboličan. Naime, jučer i danas u toku dana ostavljali su cigle, blokove i ostale građevinske materijale ispred stadiona želeći skrenuti pažnju da volja i želja za novim stadionom postoji.

- Znamo da nije lako skupiti novac za novi stadion. Ali isto tako znamo da je prošlo 20 godina od kraja agresije, a naša Grbavica je i dalje neuslovna. Ako jedan gigant kao što je Bayern digne kredit pa napravi svoj stadion, zašto ne bi mogao isto i Željezničar. Postoje i političari koji se bez imalo srama uhvate mikrofona i obećaju izgradnju stadiona. Na kraju se ništa nije uradilo. Da se ugrađivala cigla po cigla svakog dana posljednjih 20 godina napravio bi se uslovan stadion - pričaju razočarani navijači Plavih.

Ostaje da vidimo hoće li ova akcija ostati samo na simboličnim aktima ili će Željezničar u narednim sezonama domaće utakmice igrati na domaćim terenu.

cigla1