BIH

U Nezuku počelo okupljanje učesnika Marša mira

Za postače priređen iftar

A. H.

7.7.2015

U Nezuku na području Sapne danas kasno poslijepodne počeli su pristizati prvi učesnici Marša mira koji će sutra krenuti prema Potočarima. Učesnici pristižu iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a ima ih iz Bihaća, Srebrenika, Konjica, Janje, Teočaka, Mostara, Bosanske Krupe.

Također, mogu se vidjeti šatori sa zastavama Albanije i Turske. Već ih je oko 1.000 stiglo u Nezuk, a kolona koja ide iz Sapne prema Nezuku je duga preko kilometar. Na igralištu gdje su 1995. godine dočekani prvi preživjeli iz kolone smrti večeras će na tom mjestu prenoćiti, a za postače opština Sapna je priredila nekoliko stotina iftara.

Iftar su organizirali Medžlis Islamske zajednice Zvornik, Općina Sapna, uz donaciju našeg reprezentativca Vedada Ibiševića.

Inače, prisutnim su se obratili načelnici općine Srebrenica i Sapna Ćamil Duraković i Ismet Omerović, predstavnici boračkih organizacija, preživjeli Srebreničani iz kolone smrti, predstavnici TK-a...

Svi učesnici Marša mira zamoljeni su da se drže kodeksa tokom puta. Među učesnicima je veliki broj omladine ali i starijih koji su od prvog dana učestvovali na svakom Maršu.