CRNA HRONIKA

Adelisa Musić: Semir se iživljavao na mom tijelu

SARAJEVO Suđenje za pokušaj ubistva bivše djevojke

Dž. BULBUL

7.7.2015

U Kantonalnom sudu u Sarajevu u ponovljenom postupku jučer je nastavljeno suđenje Semiru Hodžiću, koji je optužen da je 19. marta 2013. godine u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija pokušao nožem ubiti svoju djevojku Adelisu Musić, nakon čega je i sebe izbo po grudima i stomaku. 

Tri opcije

Sutkinja Adisa Zahiragić odbila je većinu novih prijedloga odbrane, međutim, dozvolila je ponovno svjedočenje optuženog Hodžića. Iako je prvo rekao da nije spreman svjedočiti, on je jučer ipak dao iskaz, i to identičan onome u prethodnom postupku. Naglasio je da Adelisu nije maltretirao, da taj dan nije koristio silu te da se htio oženiti njom.

Braniteljica Dženana Smailbašić pitala je svoj branjenika ima li sada djevojku, na što je Hodžić odgovorio potvrdno.

adelisa-music-5

Musić: Živim u strahu

- Da, imam djevojku i posjećuje me u zatvoru - rekao je Hodžić.

Braniteljica Smailbašić se osvrnula i na tri opcije koje je Hodžić, kao što je to bilo navedeno u ranijem postupku, dao Adelisi, i to da je siluje, ubije ili da se uda za njega. Hodžić je rekao da je to apsurdno.

- Nije mi jasno zašto je došlo do ovoga. Ja sam joj rekao da je neću teretiti. Sjeli smo na zadnje sjedište i tada me počela povređivati. Borili smo se za nož, tako je, vjerovatno, i ona zadobila povrede - kazao je Hodžić.

Tužiteljica Advija Hajdo-Balta mu je postavila pitanje kako se neko otimanjem za nož može povrijediti s sleđa. On to nije mogao objasniti.

Odbrana je željela da Adelisa ponovo svjedoči, međutim, tužiteljica se usprotivila tome rekavši da je to samo opterećivanje oštećene. Inače, Adelisa je jučer prisustvovala ročištu i rekla da je spremna svjedočiti.

I ona je kao i Hodžić hronološki ispričala šta se događalo tog dana. Ispričala je kako je plakala i molila Semira da joj da telefon da bi se javila bratu. On to nije dozvolio. Dopustio joj je samo da kontaktira gazdu i kaže da će kasniti na posao. Potom je natjerao da nazove Faruka, svog momka, i kaže da više ne može biti s njim.

Ubodi nožem

- Izvadio je nož i dao mi tri opcije, da me siluje, ubije ili da se udam za njega. Rekla sam da ću se udati, pristala sam samo da me vodi s tog mjesta. Rekao mi je: "Ti ćeš reći sve samo da odeš odavde. Skidaj se, ovo je naš zadnji dan. Ubit ću te s prvim ezanom" - kazala je Adelisa.

Ispričala je da ju je ubadao po cijelom tijelu te da joj je samo lice ostalo netaknuto. 

- Prvih pet-šest uboda sam osjetila, kasnije ništa. Iživljavao se na meni i mom tijelu - rekla je Adelisa.

Optuženi Hodžić također joj je postavio nekoliko pitanja. Adelisa mu je poručila: "Je li se ti praviš lud ili si stvarno lud?" S obzirom na to da je došlo do rasprave, sutkinja Zahiragić je reagirala i prekinula prepirku.

Iznošenje završnih riječi zakazano je za danas.

Međusobna netrpeljivost

Na kraju je Adelisa vrlo emotivno ispričala kakav život sada vodi.

- Nikome to ne mogu opisati, pa čak ni majci svojoj. Ona zna kakvi su moji dani i noći. Ja sam 50 posto invalid, ali neću da me iko žali. Ne mogu da ga gledam jer se bojim - završila je Adelisa.

Hodžić je zamolio sutkinju Zahiragić da mu da riječ, što je ona i dozvolila.

- Nemam ništa protiv nje. Ne mrzim je niti je volim. Žao mi je što je došlo do ovoga. Nema potrebe da se plaši. Kunem se Allahom, dž. š., da nema razloga da se plaši - bio je kategoričan Hodžić.