VIJESTI

Bh. matematičari jutros odletjeli na olimpijadu na Tajland

U petak i subotu branite će boje naše zemlje

H. ČALIĆ

7.7.2015

Šest najboljih matematičara- srednjoškolaca, koji su među 37 kandidata na državnom prvenstvu ostvarili najbolje rezultate, predstavljat će našu zemlju na Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi na Tajlandu. Demir Papić, Zlatko Salko Lagumdžija i Nejra Kurtović iz Sarajeva, Mirza Arnaut iz Gračanice i Adisa Bolić iz Bosanskog Petrova, jutros su put Tajlanda poletjeli avionom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, dok će šesti član naše ekipe, Milica Đukić iz Prnjavora koja je prošle godine iz Južne Afrike, sa olimpijade donijela Srebrenu medalju, na Tajland zbog procedura sa avionskom kartom, na Tajland krenuti večeras.

Oni će se u petak i subotu boriti da ostavre što bolji rezultat na matemaričkoj olimpijadu, srcem braneći boje svoje domovine.

- Radosni smo što nam sin, učenik generacije gimnazije „Dr.Mustafa Kamarić“ iz Gračanice ide na olimpijadu, što će braniti boje BiH. Jutros smo čuli da je već primljen na Elektrotehnički fakultet u Sarajeva pod rednim brojem dva, kažu sretni roditelji Mirze Arnauta, Zumreta i Asim, koji su sina zajedno sa ostalim roditeljima ispratili sa sarajevskog aerodroma.