REGION

MEĐIMURJE NA NOGAMA Nestalu majku i sina traže svim raspoloživim sredstvima, u zraku i helikopter!

Još nema nema novih saznanja o lokaciji Ivane Fogadić i njenog sina Patrika

(D. K.)

7.7.2015

Policijska uprava Međimurske županije još uvijek nema nikakvih novih saznanja o lokaciji nestale 29-godišnjakinje Ivane Fogadić i njenog šestogodišnjeg sina Patrika. Otkako je u noći s nedjelje na ponedjeljak napisala zabrinjavajući status na Facebooku, nestaje im svaki trag.

U potrazi više desetina ljudi

Policija je zajedno s Hrvatskom gorskom službom spašavanja jučer do 19 sati pretraživala šire područje na kojem je posljednji put uhvaćen signal Ivaninog mobitela. Od 11.20 do 19 sati pregledan je teren uz lijevu obalu rijeke Drave od Trnovca do Orehovice i od Orehovice do Otoka. Kako Index.hr neslužbeno saznaje, u potrazi učestvuje nekoliko desetina ljudi.

Potraga se nastavlja danas, a čeka se da policija procijeni koju će turu danas pretražiti. Neslužbeno, svi raspoloživi službenici su na terenu u potrati za Fogadić i sinom. Policijskim službenicima PU međimurske i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja pridružili su se i članovi lokalnih ribolovnih i lovačkih udruženja. Na pretrazi terena koristi se sva raspoloživa tehnika, uključujući čamce, terenska vozila, sonare, motorne zmajeve...

Trenutno se pretražuju vodene površine, hidroakumulacijsko jezero hidroelektrane Čakovec. Pripadnici javne vatrogasne postrojme s čamcem koji ima sonar pretražuju obalu.

U zraku i policijski helikopter

U zraku je i službeni helikopter MUP-a koji se kreće prema međimurskom području, a također su na terenu sve druge raspoložive snage koje pretražuju dio oko lokalnih puteva, cesta i puteljaka preko kojih se automobilom može otići u šumu ili pristupiti vodi, potvrdio je glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal.

Policija je također provjeravala je li se nestala uputila preko kojeg od graničnih prijelaza, no nemaju pozitivnu informaciju da je prešla u susjednu zemlju. Provjerili su i je li prošla kroz naplatne kućice negdje u blizini, no ni to se nije dogodilo. Trenutno provjeravaju je li otišla autocestom nekud prema moru, no o tome trenutno također nemaju pozitivnih informacija.

Mobitel nestale Ivane Fogadić i dalje je isključen. Uz novo područje koje pretražuju dodatno se traga i na lokaciji gdje je sinoć posljednji put lociran signal mobitela nestale. Dio repetitora pokriva i dio jezera, dok je dio vezan za šumski predio.

Nikad nije prijavila nasilje u porodici

Podsjetimo, nestala je prije nego što je srebrno-sivom Opel Astrom pobjegla u nepoznato na Facebooku objavila dramatičan status u kojem je najavila crni scenarij. Porodica, prijatelji i poznanici u strahu su da žena ne oduzme život sebi i djetetu. U poruci je na Facebooku svog supruga optužila za nasilje i alkoholizam koje više nije mogla podnijeti.

Kako Index.hr neslužbeno saznaje, PU međimurskoj nikada ništa takvo nije prijavljeno.

Svoj nestanak i uznemirujuće namjere žena je najavila u poruci na Facebook profilu. Njeno pismo u cjelosti je objavilo emedjimurje.

"Nemojte plakati, ovo je moj izbor"

"Na kraju uvijek ostavim osmijeh da sakrijem bol pred drugima... Ovo je sigurno posljednji takav osmijeh... Nema ih više i nikada ih više neće biti... Za početak se želim ispričati svojim roditeljima, za svaku besanu noć koju sam vam priuštila, za svaki pretrpljeni strah koji se pojavio...

Nemojte se ljutiti što sam vam ovo učinila i nemojte plakati... ovo je moj izbor, a vi niste i nikada nećete biti za ništa krivi, priuštili ste mi sve i više nego ste mogli, hvala vam na svemu i oprostite mi ako ikako možete, mada sumnjam da će to itko moći (pa niti ja sama) što sam vam uzela unuka...

Definitivno je istinita ona stara: Onaj kome pružiš još jednu šansu, sjebat će te gore nego prvi put.... jer je vježbao. Sorry stari potrošio si sve svoje šanse. Želim ti lijep život, nadam se da ćeš naći nekoga tko će biti sretan uz takav šljam od „čovjeka“.... (i da lijepo se provedi na godišnjem). I za kraj molim sve da mi oproste i nemojte žaliti za mnom, nema razloga. U životu sam napravila sve što sam htjela i što su mi mogućnosti dopustile, sad idem na neko bolje mjesto, bolje za mene!

Moja jedina SREĆA nije ništa od ovoga zaslužila, ali ipak kreće na put sa mnom, samo do dijela gdje nam se ceste razdvajaju... Njemu će tamo biti puno puno bolje! Znajte da budete imali jednog prekrasnog malog anđela smeđih očiju koji će se veselo igrati na oblacima, promatrati vas i smijati se na sav glas od srca kako on najslađe to radi i zna."