NOGOMET

Haračić i Kaltak uz pomoć trenera Durakovića spremaju se za sezonu

Pripreme na turističko sportskom-rekreativnom centru Karalinka

Autor:A. Vr.

7.7.2015

U toku priprema za novu nogometnu sezonu u našoj zemlji, dva bugojanska nogometaša Dženan Haračić i golman Adnan Kaltak svoje treninge obavljaju pod trenerskom palicom iskusnog trenerskog stručnjaka Mesuda Durakovića u turističko sportskom-rekreativnom centru Karalinka.

Odlični golman Adnan Kaltak ponikao je u Iskri, a između ostalog čuvao je i mrežu mostarskog Zrinjskog, te je sigurno da će nakon godinu dana pauze ponovo se vratiti na zelene terene, dok je Haračić u prošloj sezoni nosio dres Zvijezde iz Gradačca koja nije izborila opstanak u najjačem rangu bh.nogometa. 

- Uslovi za pripreme na Karalinci su idealni, a Haračić i Kaltak rade odlično kako bi se što bolje pripremili za novu sezonu, kazao je za portal "Avaza" bivši prosljavljeni igrač Mesud Duraković.

kaltak-i-durakovic1

Kaltak i Duraković na Karalinci

Duraković je još istakao da se nada da će ova dvojica igrača naći što bolje angažmane u narednom periodu.

- Haračić i Kaltak su svojim trudom i radom zaslužili da potpišu odlične ugovore u novoj nogometnoj sezoni u Bosni i Hercegovini, a u narednom periodu će se pokazati koliko su im ove pripreme bile od koristi, istakao je Duraković.

Bugojanski nogometaši ističu da ponuda ima, ali da je njihov cilj prije svega spremno dočekati novu sezonu. 

Podsjetimo, turističko sportski-rekreativni centar Karalinka, na koje trenutno treniraju dvojica nogometaša iz Bugojna, je smješten na visoravni u blizni Bugojna, usred zelengorične šume u čijem sastavu je Omladinski hotel "Karalinka", sportski tereni, trim staze, bazen za kupanje, jezero za ribolov i lovačka kuća.