DOM I VRT

Iskoristite ljetnu vrućinu: 5 načina za peglanje bez pegle!

Alternativni načini

(Dž. Č.)

6.7.2015

Peglanje je ljeti mnogima najmrži kućanski posao. A jasno je i zašto - prevruće je za provođenje vremena uz vruću peglu. Ipak, ispeglanu odjeću moramo imati i za vrućih mjeseci, ali srećom za to ne moramo koristiti peglu. Evo kojih je to 5 alternativnih načina za peglanje bez pegle, prenosi Zadovoljna.

1. Mokri ručnik 

Odjeću koju želite ispeglati stavite na ravnu površinu te na nju stavite mokri ručnik (možete upotrijebiti i papirnati ručnik). Pritisnite i izravnajte izgužvane dijelove. Pustite da se odjeća osuši. 

2. Para iz kupaonice

Zatvorite prozore i vrata kupaonice te odjeću koju želite ispeglati objesite što bliže tušu, ali pazite da je ne smočite dok se tuširate. Dok se vi tuširate para će izravnati nabore na odjeći. Ako je odjeća nakon toga vlažna ostavite je u drugoj sobi par minuta da se osuši. 

3. Prskanje vodom 

Objesite izgužvanu odjeću na mjesto gdje voda može malo prskati. Iz udaljenosti od oko 30 centimetara pošpricajte odjeću vodom iz špricaljke. Vodi možete dodati malo omekšivača za rublje za dodatnu mekoću. Ostavite da se osuši kratko na zraku. Kako se komad bude sušio tako će nabori nestajati. 

4. Pegla za kosu 

Prije nego prijeđete peglom za kosu po odjeći uklonite dlake koje su možda ostale na njoj kao i moguće ostatke proizvoda za stiliziranje kose. Ako pegla ima regulator temperature njome možete izravnati i osjetljivije tkanine. 

5. Kockice leda u sušilici rublja 

Izgužvanu odjeću i nekoliko kockica leda ubacite u sušilicu rublja te je uključite da radi nekoliko minuta na visokoj temperaturi. Led će se otopiti i pretvoriti u paru koja će izravnati izgužvanu odjeću. Ova metoda djeluje samo ako je sušilica malo napunjena te djeluje još bolje imate li veliku sušilicu.