CRNA HRONIKA

PRVOSTEPENA PRESUDA Banjalučki policijski inspektori osuđeni na 25 godina i 10 mjeseci zatvora

Danas u Okružnom sudu

Autor:M. Ke.

6.7.2015

Osmorica banjalučkih inspektora kojima se pred Okružnim sudom sudilo za zločinačko udruživanje radi šverca droge, te za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, iznuđivanje iskaza, povredu ljudskog dostojanstva, nanošenje tjelesnih povreda i falsifikovanje službene isprave, danas su osuđeni na ukupno 25 godina i deset mjeseci zatvora.

Prvostepenu presudu izreklo je sudsko vijeće kojim je predsjedavala sudija Snježana Kudrić.

Optuženi Srđan Radulović koji je označen kao vođa zločinačkog udruženja, osuđen je jedinstvenom kaznom na 11 godina i pet mjeseci zatvora. Optuženi Marko Kovčević, kao član zločinačkog udruženja dobio je šest godina i pet mjeseci zatvora, a Ognjen Stijak pet godina i pet mjeseci zatvora. Njima će u kaznu biti uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru.

Inspektorima koji su su se branili sa slobode izrečene su jedinstvene kazne, pri čemu je Dario Dabić osuđen na deset mjeseci, Goran Mihajlica je dobio osam mjeseci i Gavrilo Šiniković sedam mjeseci zatvora. Optuženi Jovan Miljković i Vladimir Marčeta dobili su po tri mjeseca zatvora.

Advokati odrbane Branko Gudalo i Simo Tošić najavili su žalbe na izrečenu presudu. Tošić je izjavio da ovakva presuda ne može opstati i da će ona pasti u drugostepenom postupku s obzirom da je velika razlika u godinama između vođe zločinačkog udruženja i članova.


-Ovo je politički motivisana presuda i sud je prepisao optužnicu bez da je izostavio jedan zarez. Nekom je bilo u interesu da izreknu ovako drakonske kazne, kazao je Gudalo.