NOGOMET

ZBOG KONCERTA DINE MERLINA Željo pomjerio termin odigravanja meča 2. pretkola

Pronađeno rješenje problema

N. K.

6.7.2015

Fudbaleri Željezničara u četvrtak na stadionu Koševu igraju revanš utakmicu prvog pretkola Evropske lige protiv ekipe Balzana s Malte gdje će Plavi najvjerovatnije ovjeriti prolazak u narednu rundu. Podsjetimo, u prvom susretu na Malti bilo je 2:0 za najtrofejniji bh. klub.

Međutim, vodstvo kluba s Grbavice našlo se u neočekivanim problemima pred domaću utakmicu drugog pretkola drugog po jačini evropskog takmičenja jer nije bilo poznato gdje će i kada ugostiti svog protivnika.

Naime, revanš drugog pretkola bi se trebao igrati 23. jula na Koševu, ali dva dana kasnije na stadionu se treba održati koncert Dine Merlina. Željo nije mogao igrati ovu utakmicu u drugom terminu, jer Mađari, izvjesni protivnici, ne žele da igraju na neki drugi dan, dok je također nemoguće da Plavi igraju na nekom drugom stadionu domaću utakmicu u drugom pretkolu.

- Danas smo se cijeli dan bavili tim problemom. Obavili smo razgovore s Jasminom Polić, direktoricom Centra za sport i rekreaciju, koja nam je izašla u susret da sve strane budu zadovoljne. Jedina promjena bit će u terminu odigravanja susreta. Umjesto planiranih kasnih večernjih sati meč će se odigrati u 18 sati. Ovim putem želim da se zahvalim direktorici Jasmini na razumijevanju i pomoći - rekao je za "Avazov" portal Mirsad Šiljak, direktor Fudbalskog kluba Željezničar.

Ipak, ostao je još jedna problem zbog održavanja koncerta Dine Merlina. Poznato je i da liga počinje 25. jula te ako žrijeb odredi da FK Sarajevo bude domaćin, ovaj klub neće moći da igra na stadionu “Asim Ferhatović - Hase”.