KOŠARKA

ZENICA Novi basketaški spektakl "Ulični basket - Mokušnice 2015"

U organizaciji Udruženja za sport i kulturu ZOP

D. Pa.

6.7.2015

Zahvaljujući ogromnoj popularnosti i zavidnom broju dobrih zeničkih basketaša, ali i košarkaškoj tradiciji zeničkog naselja Mokušnice, gdje se skoro svaki dan igra ovaj sport, Udruženje za sport i kulturu ZOP prošlog ljeta pokrenulo je projekat pod nazivom "Ulični basket - Mokušnice".

Tako su prošlog ljeta dva dana u zeničkom naselju Mokušnice bili okupljeni istinski poštivaoci košarke, a brojne ekipe takmičile su se u uličnoj košarci po principu 3x3.

Odlično interesovanje ekipa, pojedinaca, podrška zeničke javnosti, brojne nagrade sponzora i organizacija na vrhunskom nivou bili su definitivno idealan povod da se i ove godine realizujeovaj nesvakidašnji sportski događaj.

Ove godine, ističe organizator, na Mokušnicama će se igrati basket po pravilima FIBA-e a svoje učešće zauzet će 24 ekipe, 6 grupa, a sve to na jednom terenu sa jednim pobjednikom.

basket

Osim basketa u pomenutoj disciplini, bit će upriličena "Dobra strana ulice" za sve mališane od 6-12 godina koja ima za cilj upoznavanje sa sadržajima koje nudi Zenica za njihovo zdravo odrastanje, zatim "Test vještine" gdje će takmičari morati driblati, dodavati i pogađati šuteve u što kraćem roku, zatim takmičenje u šutiranju trica, kao i takmičenje slobodnog bacanja. Bogat nagradni fond obezbijedit će nagrade u iznosu od 300, 500 i 1000 KM, a ovaj sportski događaj na programu je od 24. do 26. jula.

 

24 - 26.07.2015. Svi ste dobrodošli !

Posted by Ulični basket - Mokušnice on 4. Juli 2015