REGION

Vučić: Srbiju zgaziti nećete, znat ćemo je sami štititi

Premijer Srbije izjavio danas

Fena

6.7.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vucič izjavio je danas da Srbija neće dopustiti nikome da je gazi te poručio da Srbi svoju veličinu pokazuju i time što su u stanju da se poklone i tuđim žrtvama onako kako se klanjaju i pred svojim, javlja Tanjug.


"Srbiju zgaziti nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije jer Srbiju ćemo znati štititi", rekao je Vučić na otvaranju mosta u Blaznava, općini Topola.

Kako je rekao u posljednje vrijeme neki su odlučili različitim rezolucijama ponovo stavljati biljeg onih koji treba da se stide prošlosti.

"Mi Srbi svoju veličinu pokazujemo i time što smo u stanju da se poklonimo i tuđim žrtvama onako kako i pred svojim, pred stotinama tisuća pogunulih u svim otadžbinskim ratovima. Ali nemojte nas tjerati da se osjećamo poniženo zato što smo Srbi i zato što smo se junački borili za svoju slobodu ", rekao je Vučić.

"Nemojte nas tjerati i nemojte nas gaziti jer to vam nećemo dopustiti ma kako se zovete i ma kako da ste jaki. Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije jer Srbiju ćemo umeti da štitimo", poručio je srbijanski premijer.

"Štitit ćemo Srbiju našim znanjem i pameću, marljivošću", a oni , poručio je Vučić, koji misle da je dovoljno da zaprijete i kažu da smo mi Srbi valjda jedini krivi za ono što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije i da zaboravimo i Jasenovac i Jadovno i sva srpska stratišta, u sustini samo govore i pokazuju tko je izazivao mnoge stvari na tom prostoru".

"Radimo i trudimo se još više da napravimo uspješniju, ekonomski bogatiju Srbiju, da imamo još veću političku snagu kako bi mogli da im se suprotstavimo i kažemo kako će 99,99 posto časnih i poštenih Srba nositi s ponosom crveno-plavo-bijeli barjak svuda", podvukao je on.

"A vama Englezi i svima ostalima hvala na velikom prijateljstvu koje ste nam pokazali, hvala vam mnogo na tome, a mi Srbi čuvat ćemo sebe i svoj obraz jer samo sami sebi možemo obraz ukaljat", zaključio je Vučić.

Ponovio je da u Srbiji poštuju sve druge žrtve i pokazuju time da se razlikuju od drugih koji nikada nisu htjeli odaju počast nijednoj srpskoj žrtvi.