REGION

SIROVE STRASTI U SRBIJI Tomine "anđelice" za pregovaranje

Mlade, atraktivne, s diplomama privatnih fakulteta

Autor:(Mi. K.)

6.7.2015

- Moj tata je poznati zlatar, kratko, kao da se samo po sebi podrazumijeva odgovara Nevena Ljubić Lojović na pitanje kakve su joj kvalifikacije za rad u srpskom ministarstvu vanjskih poslova, dok istovremeno kopa po torbici vrijednoj nekoliko hiljada eura.

nevena

Kćerka zlatara: Nevena Lojović Ljubić

Obnažene grudi, napućene usne, skupocjeno donje rublje... Nije teško pronaći sličnosti na Neveninim fotografijama s društvenih mreža. Slične snimke objavljuju i njene kolegice iz ministarstva, a svima njima, nešto kvalifikacijama, a više načinom života ovih dana zabavljaju se srpski mediji.

nevena-1

Obnažene grudi, napućene usne, skupocjeno donje rublje

 

- One su mlade, atraktivne, s diplomama privatnih fakulteta i sve su u ministarstvo primljene uz urgiranje političara - tvrde upućeni izvori. Kao i njen otac, i Nevena posjeduje zlataru, ali taj posao nikako ne trpi zbog onog u ministarstvu. Radi privatnog biznisa iz ureda zna otići već oko podne, a zaposlenima u ministarstvu navodno je nudila povlaštene cijene ako nakit kupe u njenoj zlatari. Nevena, rodom iz Kragujevca, posao u državnoj upravi navodno je dobila zahvaljujući prijateljstvu svog oca i Tomislava Nikolića.

A srpski predsjednik navodno je bio ključna figura i za zapošljavanje Marije Grujić.

- Često je govorila da joj je dečko poznati skijaš i da radi nešto s Nikolićem - objasnio je za "Blic" pozadinu Marijina zapošljavanja neimenovani izvor, piše "24 sata hr".

Iako ugodne oku, običnim smrtnicima u ministarstvu ni Nevena ni Marija nisu omiljene kolegice. Osim što u prosjeku rade eventualno nekoliko sati na dan, kolege tvrde kako su vrlo nepristojne.

marija-grujic

Marija Grujić

- Bahate se. Iritiraju ostale zaposlenike tvrdeći da im niko ništa ne može i da će ovdje, ako treba, dočekati svoju penziju - kaže dalje izvor. Još jedna iz palete Nikolićevih ljepotica je Dušica Jevđenović.

Javnost ju je upoznala kad je suzavcem napala policajce, a potom se pozvala na diplomatsku putovnicu, bahateći se i vičući da je ona savjetnica u ministarstvu. Najveća strast, osim bogatog ljubavnika, Dušici su rijetko oružje i luksuzni automobili. Oni koji je poznaju tvrde da je "raskalašena i nasilna".

dusica-jadjenovic

Dušica Jevđenović

- Sve one su bliske moćnicima, vole aute, putovanja i odjeću. Nemaju ambicija. Njima posao nije važan zbog novca nego zbog prestiža. Žele mahati diplomatskim putovnicama. To su valjda kriteriji za posao u ministarstvu - piše "Blic".

vanja-hadzovic

Vanja Hadžović

U ministarstvu je donedavno radila i Vanja Hadžović, no dala je ostavku jer su u javnost dospjele njene fotografije na kojima je gola.