NOGOMET

"REMEMBERING SREBRENICA" Asmir Begović uz žrtve genocida

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine

Autor:A. Vr.

6.7.2015

Sedmica sjećanja na žrtve Srebrenice jučer je i zvanično započela u Velikoj Britaniji. Golman naše reprezentacije Asmir Begović uključio se u sedmicu sjećanja na genocid u Srebrenici, koja je jučer počela u Velikoj Britaniji pod sloganom "Remembering Srebrenica".

Iako je zauzet pripremema sa Stokeom, ali i pregovorima o transferu u drugi klub Begović je našao vremana da su uključi u kampanju.

"Grad Stoke on Trent se uključio u kampanju vezano za Srebrenicu. Dobro je da se ljudi educiraju o prošlosti, da saznaju šta se desilo u drugim zemljama. To je i izraz poštovanja prema onome što se desilo", rekao je Begović.

On je uputio i poruku svima koji su se uključili u kampanju “Remembering Srebrenica”.

"Hvala svim koji su se uključili.To mnogo znači ljudima u BiH, ali i Bosancima u cijelom svijetu", istakao je Begović.

Golman Stoke Cityja i reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović pozvao je djecu u Engleskoj da ujedinjeni pobijede u borbi protiv mržnje i netolerancije povodom dvadesete godišnjice zločina u Srebrenici.

Cilj turnira je ujediniti 8.372 mlada čovjeka iz 380 škola koje će se takmičiti do petog juna ove godine.

Osim toga, dječaci koji nastupe na turniru u slobodno vrijeme će učiti lekciju o genocidu. Ambasador turnira je Asmir Begović koji je tu ulogu sa zadovoljstvom prihvatio, s obzirom na to da je 1992. godine i sam kao dječak prognan iz svog doma u Trebinju.