NOGOMET

ŠOKIRAO ORGANIZATORE Messi odbio nagradu za najboljeg igrača Copa Americe

Reprezentacija Argentine poražena je sinoć nakon penala od Čilea

Autor:A. Vr.

6.7.2015

Reprezentacija Argentine poražena je sinoć nakon penala od Čilea u finalu Copa Americe. U regularnom dijelu bilo je 0:0, da bi u penal seriji Higuain i Banega katastrofalno šutirali i Argentina je ostala bez trofeja.

Organizaotri su imali namjeru da nagradu za najboljeg igrača turnira dodijele Leu Messiju ali je Argentinac to odbio te su oni ostali u šoku i nisu znali šta da rade te zvanično nije ni proglašen najbolje igrač ovog izdanja Copa Americe.

Podsjećamo, Messi je proglašen i z anjaboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Brazilu iako je Argentina poražena u finalu od Njemačke. Mnogi su tada kritikovali organizatore i Argentinca što je prihvatio tu nagradu.

Prema pisanju argentinskih medija, nakon što je Messi odbio preuzeti pehar za najboljeg igrača Copa Americe, organizatori nisu odlučili dodijeliti ga nekom drugom, nego su ga sklonili.

Ovo nije prvi put da Messi na turniru odbija nagradu. Proglašen je najboljim igračem utakmice u prvom susretu u kojem je Argentina s Paragvajem odigrala 2:2 nakon vodstva od 2:0. Frustriran zbog remija, Argentinac je odbio nagradu.