BIH

NA AERODROMU U LOS ANGELESU Angelina Jolie na reveru nosila Srebrenički cvijet!

Gesta vrijedna pažnje holivudske zvijezde

D. K.

6.7.2015

Slavni holivudski par Angelina Jolie i Brad Pitt vratili su se jučer u SAD iz Londona, gdje su boravili proteklih nekoliko dana. U Londonu su se, između ostalih, susreli i sa princom Williamom i njegovom suprugom Kate Middleton. Također su se sastali sa frontmanom grupe "Coldplay" Chrisom Martinom, a tokom tog sastanka bilo je riječi o flmu "By The Sea", čiji će reditelj biti upravo Angelina, a jednu od uloga tumačit će Brad, prenio je Daily Mail.

jolie4

No, ono što je posebno interesantno je da je Angelina jučer u pratnji Brada i svoje šestero djece na međunarodnom aerodromu u Los Angelesu fotografisana u majici na čijem se reveru nalazio Srebrenički cvijet, simbol borbe protiv genocida i ubijanja ljudi. Ovim gestom vrijednim svake pažnje još je jednom pokazala svoju humanost koju je do sada ispoljila nebrojeno puta, kao i da nikada ne zaboravlja na nevine srebreničke žrtve.

jolie7

Opće je poznato da je Angelina više puta posjetila našu zemlju, kao i Potočare u Srebrenici, gdje je odala počast žrtvama genocida. Slavna holivudska zvijezda, koja je i ambasadorica UN-a tokom boravka u Potočarima tada nije mogla skriti suze tokom sastanaka sa predstavnicama udruženja koje okupljaju porodice ubijenih Srebreničana.

Podsjećamo, svoj dolazak na obilježavanje 20. godišnjice srebreničkog genocida ove godine najavio je veliki broj međunarodnih zvaničnika iz više od 50 država.