LIFESTYLE

TRAGEDIJA Djevojčicu ubila riba koja je iskočila iz jezera

Bizarna nesreća se desila na Floridi

(Al. Ti.)

5.7.2015

Rijeka Suwanee postala je poprište strašnog događaja nakon što je iz vode iskočila jesetra te ubila djevojčicu, a povrijedila njenu majku i brata koji su rijekom plovili čamcem, pišu američki mediji.

Petogodišnjakinja je preminula, a brat i majka su ozlijeđeni te moraju na operaciju lica.

Ovaj se događaj zbio u četvrtak na Floridi, u blizini mjesta Fanning Spring.

"Jayln Rippy umrla je u nesreći, a njena majka Tanya Faye (31) i brat Trevor (9), su ozlijeđeni. Oboje će trebati operaciju lica', priopćili su službenici.

Ovo je prvi prijavljeni smrtni slučaj od ugriza jesetre na rijeci Sumwanee, prema Komisiji za zaštitu riba i divljih životinja na Floridi. Međutim, jesetre su ove godine ozlijedile još dvoje ljudi. Na rijeci Santa Fe na Floridi u petak je također ozlijeđen bračni par u sličnom incidentu.

"S niskim nivoom vode u rijekama, jesetre skaču više nego obično. Želimo da svi koji plove rijekama Suwanee i Santa Fe da budu svjesni da jesetre skaču te da su ljudi zbog toga ozlijeđeni', rekao je Andy Krausse, područni zapovjednik.

Pojedine vrste jesetre mogu narasti do 5,5 metara. Prekrivene su koštanim pločama, a njihovi udarci, kako se pokazalo, mogu biti izuzetno opasni.

Ove ribe iz vode mogu skočiti i do nekoliko metara, ali ne pokušavaju napasti ljude - iz vode iskaču kako bi izjednačili pritisak u ribljem mjehuru te zbog komunikacije.