BIH

"Skok u kazan" u Konjicu, najbolji Danko Dangubić

Tradicionalna manifestacija

Autor:M.Ć

4.7.2015

"Skok u kazan", već tradicionalna je manifestacija, koja na plaži Stari Pazar u Konjicu okupi veliki broj posjetitelja, zaljubljenika u ekstremne skokove u rijeku Neretvu. Nakon dvije serije skakanja, stručni žiri je titulu pobjednika dodijelio Konjičaninu, Danki Dangubiću, koji je dobio maksimalni broj bodova.

- Uvijek imam tremu kada skačem pred publikom u mom rodnom gradu.Drago mi je da sam pobijedio - kazao je Danko, koji je zabilježio petu titulu u Konjicu. Drugoplasirani je Dino Bajrić iz Sarajeva, a treće mjesto pripalo je Harisu Džematu.             

Inicijator ove manifestacije, koja se održava već 18 godina, je Konjičanin, Elmir Miro Hadžialić koji ističe da je "kazan" prirodno udubljenje u vodi, dubine, širine i dužine dva metra, a svaka greška skakača je fatalna po život.

- Drago mi je da već 18 godina traju skokovi koji su i ove godine u naš grad doveli vrhunske skakače iz regije - istakao je Hadžialić.

Organizatori skokova su Trijatlon asocijacija BiH i Eko selo "Boračko jezero".

- Takmičari, su skakali u dvije serije, a riječ je o skoku lasta -kazao je glavni sudija takmičenja, Adnan Džumhur, koji je pohvalio  hrabrost i stručnost takmičara, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Srbije.

Oduševljenje prisutnih izazvao je skok sa "hutbe", visine od 23 metra, koji je izveo Mostarac, Vedad Bašić, a koji je posvetio žrtvama Srebrenice.

- Uskoro će podsjećanje na najtragičniji dan. Želim da se više nigdje i nikome ne ponovi Srebrenica, a da mir i ljubav vladaju u cijelom svijetu - poručio je Bašić.

Uz pomenute, na ovoj manifestaciji učestvovali su i Sanel Duvnjak, Mustafa Šarić, Nermin Bubalo, Elvir kovačević, Edo Husić, Amer Ćatić, Sanel Selman, Đorđe Gajić, Ivica Domanović, Aleksandar Simanić, Senad Ramić i Aleksandar  Aleksić.