SPORT

VELIKI ČOVJEK Novak Đoković ispunio želju djevojci na samrti

Svjetski broj 1 poslao poklon mladoj Tomoki Sumitanji

(Al. Ti.)

4.7.2015

Mlada Japanka Tomoka Sumitanji boluje od neizlječive imunološke bolesti pancitopenije, a posljednja joj je želja bila potpisani dres najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

On joj je tu želju ispunio čim je za nju saznao, preko ambasade Srbije u Tokiju koja je uspjela ostvariti kontakt s njegovim suradnicima, piše rts.rs.

Vijest o posebnom daru već je stigla do Tomoko. Njen ujak je izrazio zahvalnost Novaku i njegovom timu te kazao: "Tomoka se rasplakala kada sam joj priopćio tu vijest, a s njom smo zaplakali i ja i medicinske sestre. Svima nam se čini da joj se boja vratila u obraze. Rekla je da će se odsad boriti najviše što može bi bar došla u stanje da može primati posjete i lično zahvaliti ljudima iz Srbije koji su joj pomogli", rekao je.

Tomoka je za Novaka počela navijati još dok je bila u osnovnoj školi, u vrijeme kada još nije bio među najboljim igračima na svijetu, jer joj se svidio način na koji se odnosio prema skupljačima loptica. U tsunamiju 2011. godine ostala je bez oba roditelja, a otad se o njoj brine ujak.

Bolest od koje boluje Tomoka uzrokuje da broj bijelih i crvenih krvnih zrnaca drastično opada. Smrt nastupa najčešće kao posljedica unutarnjeg krvarenja.