BIH

ZENICA Besplatan kurs engleskog jezika za sve građane

Nastava u prostorijama Opće biblioteke

D. Pa.

4.7.2015

Udruženje građana Centar za lični i profesionalni razvoj u saradnji sa El-Roi Evropskim centrom za obrazovanje iz Londona, uz podršku Opće biblioteke u Zenici nastavlja sa implementacijom projekta pružanja besplatne edukacije engleskog jezika za sve građane Zenice a sa posebnim akcentom na socijalno ugrožene kategorije društva koje nisu u mogućnosti samostalno finansirati postojeće kurseve engleskog jezika.

Kurs se sastoji od ukupno 9 nivoa a kandidati nastavu pohađaju na onom nivou koji se prethodno utvrdi predtestiranjem, dok će se nastava izvoditi u prostorijama Opće biblioteke Zenica.

- Svi polaznici će edukaciju i Međunarodno priznati certifikat dobiti besplatno. Isti certifikat će moći koristiti prilikom apliciranja za zasnivanje radnog odnosa ili daljeg školovanja kako u Bosni i Hercegovini tako i van granica naše države. Certifikat je moguće upisati u radničku knjižicu – poručuju organizatori.

Pomenuti projekat istovremeno se implementira u 35 zemalja svijeta i prikupljena sredstva od mjesečnih članarina odlaze u fondove za socijalno ugroženu djecu širom svijeta.

Prijave su uvijek u toku i vrše se putem zvanične web stranice Centra za lični i profesionalni razvoj.