NOGOMET

Braća Mamić dovedeni u policiju

Naknadno će biti odlučeno da li će im biti zatražen pritvor

Fena

4.7.2015

Nakon hapšenja na granici s Hrvatskom braća Zdravko i Zoran Mamić dovedeni su oko 16 sati u policijske prostorije u zagrebačkom naselju Oranice odakle će na razgovor u Uskok koji će potom odlučiti hoće li za njih ponovo zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Raniji prijedlog za istražni zatvor Uskok je povukao nakon informacije o njihovu hapšenju, jer je u prvom prijedlogu stajalo da njihovo pritvaranje, osim zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela, traže i zbog opasnosti od bijega. Oni su se, naime, nalazili u Sloveniji i u petak navečer su objavili da se u Zagreb ipak neće vratiti do nedjelje, iako je njihov klub ranije izvijestio da su Mamići oko podneva dobili pozive za razgovor te da su "odmah krenuli prema Zagrebu".

Ponovo su se predomislili u subotu nakon saznanja da ih Uskok želi pritvoriti.

Mamići će tokom poslijepodneva biti odvedeni na ispitivanje u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici nakon čega će tužilaštvo odlučiti hoće li ih s novim zahtjevom za pritvaranje voditi pred sutkinju istrage Ernu Dražančić koja treba donijeti konačnu odluku o istražnom zatvor.

To bi se ročište na Županijskom sudu moglo održati već večeras, no moguće je da ono bude prebačeno za nedjelju ili čak ponedjeljak.