NOGOMET

Argentina želi prvi trofej nakon 22 godine

Večeras finale Copa Americe

Fena

4.7.2015

 Argentinski nogometaš Lionel Mesi izjavio je da su on i njegovi saigrači očajni u želji da osvoje Prvenstvo Južne Amerike u Čileu.

Argentinci se od 22 sata sastaju sa selekcijom domaćina Čileom i boriće se za svoju prvu titulu na nekom velikom takmičenju nakon 22 godine, prenosi B92.  

 - Ova generacija očajnički želi da osvoji trofej sa nacionalnim timom. Kao tim, zaslužujemo da osvojimo nešto i titula na Copa Americi bi nam mnogo značila pošto smo na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bili toliko blizu - rekao je Mesi.

Uz Mesija, glavne zvezde argentinskog tima su Sergio Aguero, Javier Mascherano, Angel Di Maria, Carlos Tevez i Gonzalo Higuaín.  

 - Ako ova generacija ne osvoji nijedan trofej, žalićemo za tim do kraja svojih života - naglasio je Aguero.

Ukoliko Argentinci osvoje titulu, izjednačiće se sa Urugvajem po broju trofeja na Cppa Americi, pošto će imati 14.

Čile, koji predvode Alexis Sánchez i Arturo Vidal, juri svoju prvu titulu na takmičenju na kojem je četiri puta bio vicešampion. Domaćin šampionata nikad nije pobijedio Argentinu na Copa Americi u 24 pokušaja, ali je sigurno da će ove večeri imati veliku podršku, pošto je Nacionalni stadion u Santiagu gotovo rasprodat.

- Za mnoge bi bilo dovoljno plasirati se u finalu. Ali, šta bi moglo da bude bolje od titule na domaćem terenu - rekao je golman Čilea Claudio Bravo.