LIFESTYLE

TRANSPARENT I SPEKTAKLUARNI VATROMET Rođendanska čestitka o kojoj priča Zenica

"Moje maleno sretan ti rođendan, voli te tvoja Tea"

D. PAŠALIĆ

4.7.2015

Rođendansku čestitku Zeničanka Adla Abazović pamtit će za cijeli život, budući da je večeras tačno u ponoć u Zenici vladao nesvakidašnji prizor. Do sada su se dosjetljivi Zeničani i Zeničanke odlučivali na razne izjave ljubavi putem transparenata, ali spektakularnih rođendanskih čestitki poput ove do sada nije bilo.

Naime, za sve je "kriva" njena najbolja prijateljica još iz srednjoškolskih dana Tea Bjelogrlić.

- Dugo sam razmišljala kako joj prirediti jedno iznenađenje koje će pamtiti zauvijek, ali i nešto što joj do sada niko nije uradio. Danas je teško naći pravog prijatelja poput nje, tako da nisam pretjerano razmišljala kada mi je sinula ova ideja. Njena reakcija potvrda je kako sam uspjela u svojoj namjeri, a uvjerena sam kako će ovaj gest biti samo početak drugačijih čestitki za razliku od Facebook-a i najezde interneta koji su ove bitne datume sveli na surovu jednostavnost - kazala je za "Avazov" portal Tea Bjelogrlić.

Tako se dosjetljiva Zeničanka odlučila postaviti transparent na mostu kod zeničke "Arene" na kojem piše "Moje maleno sretan ti rođendan, voli te tvoja Tea", a cijelu priču dovela je do vrhunca vatrometom koji je plijenio pažnju brojnih Zeničana.

Iznenađena Adla također nije krila oduševljenje ovom originalnom čestitkom, a istovremeni osmijeh, suze i šok dokaz su da je njena prijateljica u potpunosti uspjela u svojoj namjeri.

- Do sada sam ja uvijek ljudima priređivala iznenađenja i bila ta koja je radila slične stvari, nikada nisam mogla zamisliti da će meni neko uraditi ovakvo nešto. Veliko je bogatstvo spoznati da oko sebe imate ljude poput nje, osjećaj je jednostavno neopisiv - kazala je Adla Abazović svoje prve impresije.

Vatromet nad Zenicom koji je obasjao grad tačno u ponoć fascinirao je ne samo slavljenicu nego i cijeli grad koji je sa oduševljenjem posmatrao ovaj spektakl.