NOGOMET

Sarajevo poraženo od hrvatskog vicešampiona Rijeke

Prijateljski susret u slovenačkom Kranju

D. K.

3.7.2015

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Sarajeva danas je u slovenačkom Kranju u prijateljskoj utakmici poražena od Rijeke rezultatom 1:3 (1:0).

Prilično izjednačeno prvo poluvrijeme otišlo je na stranu Sarajeva koje je iskoristilo trenutak dekoncentracije u odbrani Rijeke i nakon ubačaja iz kornera Stojčeva došlo do vodećeg gola. Strijelac za 1:0 je u 33. minuti bio Puzigaća, koji je sa desetak metara glavom matirao nemoćnog Vargića.

Tim rezultatom okončano je prvo poluvrijeme.

Napadač Sarajeva Leon Benko imao je u prvom poluvremenu duel s Rijekinim defanzivcem Markom Leškovićem i dobio žuti karton.

- Opsovao mi je majku seljak kojeg sam doveo u Rijeku i koji je sa mnom dijelio svlačonicu. Da smo na drugom mjestu drugačije bi završili - rekao je ljutiti Benko, nekada igrač Rijeke, po završetku susreta.

U nastavku je hrvatski vicešampion zaigrao znatno bolje. Preokret hrvatske ekipe inicirao je Anas Sharbini golom u 57. minuti. On je iskosa s lijeve strane izašao sam pred golmana Sarajeva, pa sa desetak metara rutinski pogodio dalji ugao.

Sedam minuta kasnije bilo je 2:1 za ekipu iz susjedne Hrvatske. Strijelac je ovaj put bio Tomečak.

Gol za konačnih 3:1 djelo je Zorana Kvržića. Ubačaj iz kornera izveo je Josip Mišić, a Kvržić je sa desetak metara bio precizan glavom.

Prijateljska utakmica: Rijeka - Sarajevo 3:1

SARAJEVO: Oštraković, Stepanov, Barbarić, Puzigaća, Stojčev, Bekić, Cimirot, Duljević, Radovac, Benko, Velkoski (još su igrali: Plakalo, Protić, Barić, Kovačević, Tatomirović, Stepanov, Mihojević, Berberović, Kallasi, Rustemović, Alispahić, Hebibović, Anđušić, Kobiljar, Bekić, Okić, Ikande).

RIJEKA: Vargić (od 46' Sluga), Tomečak, Lešković (od 46' Mitrović), Samardžić, Leovac, Radošević, Bradarić (od 46' Močinić), Jugović (od 46' Kvržić), Sharbini (od 84' Ajayi), Tomasov (od 46' Bezjak), Balaj (od 66' Mišić).